Създават изцяло нов, изцяло български футболен тим в Северна Македония?


Създават изцяло нов, изцяло български футболен тим в Северна Македония?
Снимка: Actualno.com

5141 0

През миналия месец фондация "Македония" "взриви" северномакедонския футбол, обявявайки, че възнамерява да инвестира в тамошен футболен клуб. Той можеше да е от втора или трета лига на РСМ, но може и да е новосъздаден, изцяло български отбор. За последното председателят на фондацията Виктор Стоянов обяви пред "България Днес".

"Фондация "Македония" разглежда и възможността да изградим отначало наш отбор, а не да се взима готов. Познаваме добри треньори и футболисти, които могат да се присъединят. Нашата цел е този отбор да изпраща приятелски послания към България, за разлика от агитките в РСМ, които изпращат неприятелски такива към нас и се използват за политическа пропаганда", обясни Стоянов.

Той не скри, че организацията му е изпратила предложение до закъсалия финансово Вардар (Скопие). Стоянов обаче е отвратен от опита на ръководството да си направи евтин антибългарски и промакедонистки пиар. Целта е да се продадат повече абонаментни карти, които за цял сезон струват 15 евро.

В момента от фондация "Македония" разглеждат и варианти с тимове от втора и трета лига (водят се преговори), но не е изключено и да се изгради нов, изцяло български отбор. Той би могъл да използва частната футболна база на звездата на РСМ Горан Пандев в село Турново. А ето как реагираха от Вардар на българското предложение. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички