Българска фондация поиска да купи Вардар (Скопие), от клуба "полудяха"


Българска фондация поиска да купи Вардар (Скопие), от клуба "полудяха"
Снимка: Actualno.com

4597 0

В северномакедонския Вардар (Скопие) са получили оферта от България за закупуване на клуба, съобщава "Kanal 5". Предложението е дошло от фондация "Македония", но е било незабавно отхвърлено.

От клуба смятат, че продавайки акциите на Вардар на фондацията, ще бъде променен "целият идеологически наратив, върху който клубът се е развивал непрекъснато вече 76 години".

"Ситуацията е изключително тревожна. Нашата позиция е, че няма място за дискусия с хора, които не признават македонската идентичност, затова ще обявим публично отговора, нека той бъде отговорът на македонския народ, на нечестното и крайно тенденциозно предложение: ВАРДАР НЕ Е ЗА ПРОДАЖБА!", казват от скопския клуб.

"Ще продължим да се противопоставяме на подобни атаки, само ако всеки от нас разбере важността на закупуването на членска карта. Всеки! Членската карта е нашият отговор и най-важно оръжие в защита на Вардар - националният клуб, най-ценното, което Македония притежава в спортен пан и символ на нашето вечно неподчинение!", продължават северномакедонците.

От Вардар публикуваха съобщение от Виктор Стоянов от фондация "Македония", който обещава сумата от 300 000 евро, с която тимът да стартира участие в елита, и още 500 000 евро бюджет след подписване на договора. А ето как Стоянов коментира нападението над фен на Левски в Скопие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички