В Северна Македония полудяха след тази новина: Създава се първият български футболен клуб


В Северна Македония полудяха след тази новина: Създава се първият български футболен клуб
Снимка: https://twitter.com/Team_Bulgaria

39353 0

Българска организация с нестопанска цел - "Фондация Македония", която цели да скрепи отношенията със западната ни съседка, поема в нова и много интересна посока.

Български футболен отбор в Северна Македония - "мисията възможна"?

В Северна Македония ще бъде създаден първият български футболен клуб от 1944-а година насам. Това става ясно от нейна публикация в социалните мрежи, която предизвика мигновен отзвук в страната.

Споделеното в публичното пространство от Фондация "Македония" разкрива, че тя се заема със задачата да поеме управлението на отбор от 3-та или 4-а дивизия, който впоследствие да развие.

Текстът бива придружен от снимка на ФК Вардар, който обаче се намира във втория ешелон на тамошния футбол. В инициативата, чрез дарения или откупуване на акции, могат да се включат и обикновени хора. Заложеният минимум на бюджета му е 15 000 евро, като към момента от тях са осигурени 1/3.

Ето какво написаха от организацията в своите профили онлайн:

"Фондация “Македония” ще има свой футболен клуб в Северна Македония, който ще е първият български футболен клуб в страната от 1944г. насам. Всеки от вас може да се включи с дялово участие (както за медиите ни) или с дарение. Бюджетът на футболния ни отбор трябва да е минимум 15 000 евро за новия сезон, фондацията сме осигурили 5000 от тях. Все още подбираме и преговаряме кой отбор да вземем, ще бъде в 3-та или 4-та лига (ниво на футбол в РСМ)".

Как реагираха съседите?

Въпреки че целите на въпросното сдружение са сближаването на българите със северномакедонците и "превръщането им в единен народ в две страни", тамошните медии далеч не реагираха положително на новината.

Част от най-четените спортни сайтове, като "sportmedia.mk", излязоха с остри коментари относно потенциалното създаване на български клуб в страната. Те определят това като скандални провокации, "преливане на чашата" и призовават властите да вземат незабавни мерки, за да го предотвратят.

Междувременно местният Шкупи постави умопомрачителни цени на билетите за мача си с Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички