Обявиха колко пари ще са нужни на момента на Благой Георгиев, ако закупи Вардар


Обявиха колко пари ще са нужни на момента на Благой Георгиев, ако закупи Вардар
Снимка: БГНЕС

3106 0

Само преди дни стана ясно, че Благой Георгиев иска да закупи закъсалия македонски тим Вардар и да го спаси от фалит. На клуба му трябват веднага 2 милиона евро, за да съществува. Това са разходи по неизплатени заплати, глобата от УЕФА за неспазване на финансовия феърплей и тази от македонската федерация.

Със сигурност обаче дълговете са много повече, категоричен бе известният спортен журналист Зоран Михайлов, който е бивш секретар на легендарния клуб, пише "24 часа". Според медиите в Македония Благой Георгиев е бил в Скопие като представител на консорциум, който смята да вземе "Вардар", след като сегашният собственик Сергей Самсоненко свърши парите.

Благой се е видял и с Наумче Мойсовски, бивш хандбалист, който ще е новият спортен министър, ако Зоран Заев спечели изборите през юли. Видял се е и със Славчо Георгиевски-Тупан, един от славното поколение на "Вардар".

"Положението наистина е тежко, защото може и да не се започне новия сезон. Дълговете със сигурност са повече, като някои твърдят, че са над 5 милиона евро. Трябва да си много внимателен, защото във "Вардар" има много интереси", категоричен е Зоран Михайлов. Той подготвя книга за великия Дарко Панчев, който му признал, че така и не видял нещо от 5-те милиона евро спечелени от евротурнирите, докато е бил спортен директор. Първият си договор Панчев подписва точно с Михайлов, когато е бил на 17 години и вкарва 20 гола в Първа лига на Югославия.

Благой Георгиев се отказа от футбола през 2017 година, а какви бяха причините за това вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички