Времето за спокойствие приключва: Хърватия излиза за спешна победа в Катар


Времето за спокойствие приключва: Хърватия излиза за спешна победа в Катар
Снимка: Getty Images

1968 0

Време е и за втория кръг от група „F“ на Световното първенство. От 18:00 ч. българско време един срещу друг ще се изправят отборите на Хърватия и Канада.

* Другата среща от групата стартира по-рано. Белгия ще се опита да задържи челната позиция и да се сдобие с още 3 точки, а потърпевш от устрема на „червените дяволи“ може да се окаже Мароко.

Нулево реми в първата среща на Хърватия

„Шахматистите“ така и не успяха да намерят правилната формула за отбелязване на гол в първия си мач на Мондиала. Вицешампионът от Световното първенство през 2018 година владееше топката значително повече, но това така и не се оказа от голямо значение. Мароко пък имаше повече удари към вратата на Деян Ловрен (8), докато Хърватия – 5. И двата отбора обаче си поделиха по два точни удара, от които обаче така и не се стигна до попадение.

Алфонсо Дейвис отнесе критиките след загубата от Белгия

Първата среща на „кленовите листа“ беше с Белгия. Единственото попадение беше това на Миши Батшуай, което бе достатъчно, за да спечели трите точки и да изведе Белгия на челната позиция в група „F“. Канадците успяха да изумят не с друго, а с невероятния си брой опити за отбелязване на гол. Цели 22 пъти „кленовите листа“ се опитаха да излъжат Тибо Куртоа, от които обаче едва 3 бяха точни. Най-големият пропуск обаче беше на Алфонсо Дейвис. Звездата на канадците пропусна да даде преднина на отбора си в 11-ата минута, след като вратарят на „червените дяволи“ Тибо Куртоа разгада намеренията на противника и отрази изстрела.

Хърватия ще се бори да затвърди втората си позиция

Европейците със сигурност ще са устремени да увеличат точките, които имат на сметката си. Ако излязат като победители, вече ще имат 4 точки в актива си. Ако Белгия, безспорният фаворит в група „F“, се наложи над Мароко, то победа на „шахматистите“ би означавала, че ще затвърдят втората си позиция.

Положението за Канада – всичко или нищо

Към момента канадците имат 0 точки в актива си. Ако пропуснат да вземат нещо от срещата с Хърватия, ще трябва да се сбогуват с надеждите за излизане от групата.

Интересни факти

- Канада пропусна да се разпише в последните си 4 срещи на Световни първенства

- 4 срещи без попадение за Канада, които водят до 4 загуби

- Хърватите са пропуснали да спечелят последните си 5 мача на Световни първенства (в редовното време)

- Единственият вероятен отсъстващ за срещата е Никола Влашич

Вероятни стартови състави:

Хърватия: Доминик Ливакович, Йосип Станишич, Деян Ловрен, Йошко Гвардиол, Борна Соса, Лука Модрич, Марсело Брозович, Матео Ковачич, Марио Пашалич, Андрей Крамарич, Иван Перишич

Канада: Милан Борян, Алистар Джонстън, Стивън Виториа, Камал Милър, Ричи Лариея, Атиба Хътчинсън, Стефен Еустакио, Алфонсо Дейвис, Тажон Бюканън, Жуниор Хойлет, Джонатан Дейвид

Хърватия може и да не успя да победи Мароко, но Лука Модрич може да се похвали с друго постижение.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички