Винисиус Жуниор назова грешката на Южна Корея и посвети победата на Бразилия на Пеле


Винисиус Жуниор назова грешката на Южна Корея и посвети победата на Бразилия на Пеле
Снимка: Getty Images

2893 0

Нападателят на Бразилия Винисиус Жуниор заяви, че "селесао" започва да трупа все по-голяма увереност на Мондиал 2022 и се надява танците да продължат до самия финал в Катар. Вчера, 5 декември, съставът на Тите победи Южна Корея с 4:1 и вече гледа към 1/4-финалите, където ще се изправи срещу Хърватия (9 декември, 17:00 часа). 

"Нормално е да има прогрес в играта ни. Трупаме все по-голяма увереност в течение на мачовете и има повече синхрон помежду ни. Надявам се да продължим да танцуваме до финала", каза футболистът на Реал Мадрид, който се отчете с гол и асистенция срещу Хюн Мин Сон и компания.

22-годишното крило посочи и грешката на "тигрите" в 1/8-финала: "Играхме срещу отбор, който ни оставяше повече празни пространства, а когато това се случва, става много трудно за съперника".

За финал Винисиус посвети победата на Бразилия на легендарния Пеле, който в момента е в болница: "Искам да му изпратя цялата си обич. Той има нужда от нашата подкрепа. Тази победа е за него! Надяваме се, че всичко ще мине добре, той ще се оправи, а ние ще станем шампиони заради него".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бразилия опропасти възможност да подобри собствен рекорд на Световно първенство по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички