Официално: Треньорът на Южна Корея Пауло Бенто напусна след загубата от Бразилия


Официално: Треньорът на Южна Корея Пауло Бенто напусна след загубата от Бразилия
Снимка: Getty Images

1514 0

Бразилия разби Южна Корея за по-малко от едно полувреме в 1/8 финалната среща между двете страни от Световното първенство в Катар и заслужено продължи напред.

"Кариоките" реализираха 4 попадения в рамките на само 36 минути и отказаха съперника си. Веднага след отпадането на иначе впечатляващия отбор на Южна Корея от Мондиала, селекционерът на тима Пауло Бенто обяви, че се оттегля от поста си.

Португалският специалист заяви, че това му решение не е породено от поражението от "кариоките". Той го е взел още през септември. Бенто е начело на "азиатските тигри" от лятото на 2018 г., като от тогава неговите възпитаници записват 35 победи, 13 равенства и 9 загуби победи в 57 мача.

"Реших го още през септември. Горд съм, че бях треньор на този отбор и съм доволен от престоя си тук. Ще си дам почивка, след което ще преценя какво ще правя. Днешният резултат е закономерен. По-добрият отбор продължава. Той е един от големите фаворити за титлата. Ние сме горди от това, което направихме",каза наставникът след срещата.

Ето попадението, с което "азиатските тигри" се оттеглиха от Мондиала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички