Дербито между Арсенал и Тотнъм в Бразилия, което фаворизира играч в очите на Тите


Дербито между Арсенал и Тотнъм в Бразилия, което фаворизира играч в очите на Тите
Снимка: GettyImages

1503 0

Големият фаворит на Световното първенство по футбол в Катар - Бразилия, си осигури място на четвъртфиналите в надпреварата след 4:0 над Южна Корея още до полувремето на двубоя между двата тима. 

Най-голямото предимство за "селесао" е уникалното нападение, с което разполага селекционерът Тите. То си пролича и в двубоя срещу азиатците, а един от най-забележимите футболисти през първата част бе вездесъщият Ричарлисон, който "няма спирка" през последните седмици с националната фланелка. 

Срещу корейците той вкара третото попадение, а преди това можеше да реализира и от дузпа, но даде възможност на доскорошния контузен - Неймар. По този начин головата сметка на 25-годишния играч набъбна до 3, след като вкара два гола и на Сърбия в първия кръг на турнира. 

Трите гола на Мондиал 2022 оформиха общо 20 попадение за Ричарлисон с екипа на Бразилия в своите 41 мача във всички турнири. По този начин той задмина съотборника си в "селесао" и противник на Острова - Габриел Жезус, който след 59 двубоя има 19 попадения. 

Футболистът на Арсенал приключи с участието си на Световното първенство, тъй като получи контузия на коляното по време на последния двубоя от груповата фаза с Камерун. Очаква се той да се завърне едва с Арсенал през януари.

Следете Бразилия - Южна Корея НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички