Бразилия опропасти възможност да подобри собствен рекорд на Световно първенство по футбол


Бразилия опропасти възможност да подобри собствен рекорд на Световно първенство по футбол
Снимка: GettyImages

1275 0

Големият фаворит на Световното първенство по футбол в Катар - Бразилия, си осигури място на четвъртфиналите в надпреварата след 4:1 над Южна Корея. Възпитаниците на Тите вкараха четири безответни гола още до почивката, което предреши окончателния развой на събитията.

"Селесао" обаче можеше да играе през втората част за любопитно лично постижение, което не е подобрявано от 1998 г. Тогава Бразилия се налага с 4:1 над Чили по време на осминафинала на Мондиала във Франция и постига рекордната си победа в този етап на надпреварата. 

Тогава за победителите са точни Сезар Сампайо на два пъти и Роналдо през първата част, а именно Феномена се вкарва четвъртото попадение за Бразилия през второто полувреме, докато Марсело Салас е вкарал почетното попадение за Чили. 

Срещу Южна Корея "Селесао" нямаше много възможности през втората част, но и 4:0 щеше да бъде достатъчно за ново постижение на латиноамериканците. То обаче бе променено след попадение на Сюнг-Хо Паик в 76-тата минута и по този начин възпитаниците на Тите достигнаха само до дублиране на постижението от 1998 г.

Вижте шедьовъра на корееца, който прекърши опита на Бразилия за рекорд! (ВИДЕО) 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички