ВИДЕО: Меси? Неймар? CR7?! ТОВА е най-добрият играч на Световно първенство 2022!


ВИДЕО: Меси? Неймар? CR7?! ТОВА е най-добрият играч на Световно първенство 2022!
Снимка: Getty Images

9122 0

Може да се спори кой е най-добрият играч в историята на футбола. Възможна е дискусия за това дали Меси или Роналдо е по-великият футболист на 21-ви век. Всъщност, спорове може да има безброй във футболната вселена, но един няма как да съществува, а именно - кой е най-добрият футболист на Световно първенство 2022 в Катар

 

След 4 изиграни двубоя от (почти) всички фаворити и отбори, които ще играят сериозна роля в елиминациите, смело можем да заявим, че преди старта на четвъртфиналите №1 е играч, който наказваше и по терените в Русия преди 4 години - Килиан Мбапе

Килиан Мбапе е безспорният №1 на Световното 2022

Меси може да има 3 гола и 1 асистенция, но играта му е на приливи и отливи, докато тази на Мбапе е в параболична линия нагоре с всяка минута, която престои на терена. 

Той беше невероятен срещу Австралия (1 гол и 1 асистенция), след това срещу Дания (2 гола) и за финал срещу Полша на осминафиналите (2 гола и 1 асистенция). 

Само в мача с Полша френският ас записа 2 гола, което е с 1 гол повече, отколкото Меси и Роналдо имат общо в елиминации на СП за общо 10-те си участия в турнира. Иначе за статистиката, Мбапе има 6 гола в елиминации за 2 участия на Световни първенства. 

Битката за Златната топка тепърва започва 

Вярно е, че до момента Мбапе е №1 сред индивидуалните играчи в Катар, но най-важните и тежки мачове тепърва предстоят, а Франция изглежда има най-тежкия тест на четвъртфиналите - Англия. С формата, в която Мбапе се намира, "петлите" се надяват да се превърнат в 3-ия отбор след Бразилия и Италия, който защитава титлата си от СП, но "трите лъва" са готови да прекъснат 50-годишната си суша и да атакуват златото в Катар. 

Кой ще е №1 в края на турнира все още не се знае, но до момента има само един верен отговор - Килиан Мбапе. А защо формата на Меси в Катар е надценена четете и гледайте тук! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички