Прехвален ли е Лионел Меси на Световното първенство 2022 (ВИДЕО)


Прехвален ли е Лионел Меси на Световното първенство 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11017 0

След като в предаването "Точно попадение" разнищихме темата къде точно се намира Кристиано Роналдо и има ли място в отбора на Португалия за Световното първенство по футбол в Катар, дойде ред да поговорим и за най-големия му конкурент - Лионел Меси. 

Надценен или подценен е Лионел Меси на Световното по футбол? 

Аржентина успя да премине през Австралия на 1/8 финалите и ще се изправи срещу Нидерландия в следващия етап, а "бълхата" отново до голяма степен помогна на своите да се "отпушат" и да победят "кенгурата" с 2:1. 

Прекалява ли се във възхваляването на Лионел Меси? 

След срещата на Аржентина с Австралия, испанският журналист Кристобал Сория говори за това, че Карим Бензема трябва да върне своята Златна топка, за да може тя да бъде дадена на Меси, а Рио Фърдинанд дори каза, че Бълхата срещу "кенгурата" е бил най-добрият от всички футболисти до момента от Мондиал 2022. Статистиките, обаче, са на друго мнение, както и анализаторите в предаването "Точно попадение".

Комфортът, с който се ползва Лионел Меси в Аржентина, е безграничен, но дали това няма да изиграе лоша шега на отбора и Световната купа да остане мираж за един от най-добрите футболисти през този век?

Правилно ли е Лионел Меси да се поставя над Аржентина?

Още преди старта на Световно първенство 2022, излязоха много информации, че "гаучосите" ще се опитат да спечелят титлата за Лео Меси, а не заради самата Аржентина. Грешка ли е издигането на пиедестал на един футболист за сметка на целия отбор - нещо, което през годините е доказвано много пъти, че не трябва да се случва. Чуйте мнението на специалистите на SportLive.bg във видеото по-долу. 

Пести ли сили Меси до момента и какво показват статистиките?

Въпреки че има 3 попадения и една асистенция на сметката си до момента, нападателят на Аржентина определено не показва най-перфектната си форма до момента. Лео попадна в интересна класация за "футболисти, които най-много са се "разхождали" по време на груповата фаза в Катар, а единствения, който е пред него е Роберт Левандовски. 

Как ще се справи южноамериканската страна срещу "лалетата", която тактическа дисциплина е почти безгрешна и ще има ли възможност Меси да намери пространствата, за да успее да играе своя футбол, предстои да разберем на старта на 1/4 финалите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички