Мондиал 2022 - 1/8-финали: Разклатена Испания ще внимава срещу "лъвовете", изяли Белгия и Хърватия


Мондиал 2022 - 1/8-финали: Разклатена Испания ще внимава срещу "лъвовете", изяли Белгия и Хърватия
Снимка: GettyImages

3750 0

Има само още две места на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол. За едното от тях ще се бори един от фаворитите - Испания. "Ла Фурия Роха" загуби от Япония последния си двубой от своята група Е и излезе като втори. По този начин си осигури мач с първия от група F.

Изненадващо или не, но това не бе нито Белгия, нито Хърватия. Отборът на Мароко направи така, че "златното" поколение на "червените дяволи" се превърна в голямото разочарование на Мондиал 2022 (заедно с Германия). Освен това съумя и да остави сребърния медалист от Световното през 2018 година като втори в групата.

Форма на двата отбора

Испанците са в серия от два поредни мача без победа (равенство с Германия и загуба от Япония), но преди това бяха спечелили три поредни двубоя. Един от тях бе разгромното 7:0 над Коста Рика. В това отношение африканската страна е по-добре, тъй като няма поражение в последните си пет срещи (две равенства и три победи). Освен това Мароко е допуснал само едно попадение в тях (при успеха с 2:1 над Канада).

Играчи под въпрос - Хакими и Зиеш

Голям удар по амбициите на африканската страна е фактът, че двете най-големи звезди на страната са под въпрос. Ашраф Хакими от ПСЖ и Хаким Зиеш от Челси имат леки травми и не е сигурно, че ще стартират от първата минута - въпреки че се работи усилено за тази цел. Испания няма проблеми с отсъстващи.

Играчи на фокус: Юсуф Ен Несири и Алваро Мората

Нападателят на Мароко ще опита да се превърне в първия от своята страна, който е съумял да вкара три гола на едно световно. Никой от Испания пък не може да бие успеваемостта на Алваро Мората, който вкарва попадение на Мондиал 2022 на всеки 42 минути.

Статистика: Мароко - Испания

Двата тима имат само една среща на световни първенства през 21-ви век. През 2018 година в Русия не се побеждават в груповата фаза (2:2). Тогава африканците повеждат на два пъти в резултата, но Яко Аспас спасява иберийците с гол в първата минута на добавеното време.

Така Испания бяга от втора загуба в историята си от африкански тим. До момента прецедент е тази през 1998 година с 2:3 от Нигерия. Любопитното е, че тогава титуляр за европейците е Луис Енрике - сегашният селекционер на тима.

Потенциални стартови 11 за Мароко - Испания

Мароко: Буну, Хакими, Агуерд, Саис, Мазрауи, Оунахи, Амрабат, Сабири, Зиеш, Ен Несири, Буфал

Испания: Симон, Карвахал, Родри, Лапорт, Алба, Бускетс, Педри, Гави, Торес, Олмо, Мората

Мароко - Испания по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала от Световното първенство по футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички