ТВ програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №17 (06.12)


ТВ програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №17 (06.12)
Снимка: Getty Images

6412 0

Дойде време и за последния ден на Световното първенство по футбол, в който ще се играят осминафинални сблъсъци. Това се случва в ден номер 17, като сряда (07.12) и четвъртък (08.12) ще са първите дни от старта на Мондиал 2022, в които няма да има нито един мач.

Преди да дойде паузата обаче за четвъртфиналите трябва да се класират още две страни. Изглежда сякаш е твърде вероятно това да са Испания и Португалия и да станем свидетели на иберийско дерби на четвъртфиналите, но не трябва да подценяваме опонентите, с които двата тима трябва да се справят преди това.

Първата среща е между селекциите на Мароко и Испания. Двата тима са играли само един път през този век - на миналото Световно първенство - в Русия, когато в груповата фаза завършиха при зрелищното 2:2. Тогава "Ла Фурия Роха" завърши първа, а Мароко последна. В групата бе и Португалия, така че ако "мореплавателите" се справят със своята задача, един измежду Испания и Мароко отново ще срещне Фернандо Сантош и неговите играчи.

Европейският шампион от 2016 година пък трябва да се справи с Швейцария. Двата тима играха на два пъти в Лигата на нациите през тази година, като първо Португалия спечели с разгромното 4:0, а след това "кръстоносците" надделяха с 1:0.

Тези два тима определиха и първият шампион в Лигата на нациите, след като през 2019 се изправиха във финала на дебютното издание на турнира. Тогава "мореплавателите" спечелиха с 3:1.

Програма за деня

6 декември

17:00 часа: Мароко - Испания (мач номер 55) по БНТ 1 и БНТ 3

21:00 часа: Португалия - Швейцария (мач номер 56) по НОВА и Диема спорт 3

Вижте и пълната ТВ програма за Световното първенство по футбол по дати и часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички