В критичен за Франция момент на Световното първенство: изненадващ играч с пламенна реч за историята (ВИДЕО


В критичен за Франция момент на Световното първенство: изненадващ играч с пламенна реч за историята (ВИДЕО
Снимка: Getty Images

1968 0

Франция бе на косъм от това да спечели Световното първенство по футбол и да защити трофея си, но загуби финала. "Петлите" не бяха напълно убедителни през всички моменти от турнира. Такъв бе случаят и срещу Полша през първото полувреме, като се оказва, че на почивката тогава един играч е взел нещата в свои ръце.

Оказва се, че футболистът, който е направил пламенна и надъхваща реч, не е бил нито капитанът Уго Лорис, нито голмайсторът и най-добър играч на тима Килиан Мбапе, нито пък някои от по-опитните като Антоан Гризман и Оливие Жиру.

Това е сторил централният защитник Рафаел Варан, а думите му наистина си заслужават:

"Хора, това не сме ние! Това не е психическата нагласа, за която се борим, когато се поглеждаме един друг. Загубихме две или три топки, започнахме с пораженческо мислене. Какво е това? Това не е нашата нагласа, ние сме бойци на първо място.

Борим се един за друг. По дяволите, хора! Това е залтан възможност, не играйте за себе си. Това е отбор. Това е война, хора. Имаме нужда от всекиго" - споделя Варан.

Вижте и кои от националния отбор на Франция попадат в топ 10 играчи на Световното първенство спрямо оценки - португалец е пред Меси и Мбапе (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички