Уейн Рууни: Саутгейт трябва да остави Хари Кейн на пейката срещу Уелс


Уейн Рууни: Саутгейт трябва да остави Хари Кейн на пейката срещу Уелс
Снимка: GettyImages

1645 0

Бившият нападател на Англия Уейн Рууни призова селекционера на тима Гарет Саутгейт да постави на резервната скамейка Хари Кейн в мача срещу Уелс. Двубоят срещу съседите им е на 29 ноември и е последен за "Трите лъва" в груповата фаза на Мондиал 2022.

Голмайсторът на англичаните обаче няма критики към представянето на звездата на Тотнъм, а препоръката му цели той да бъде съхранен преди първия плейоф в Катар.

"Има голяма промяна, която бих внесъл в мача с Уелс - да дам почивка на Хари Кейн. В мача със САЩ той изглеждаше така, сякаш беше ударен силно в мача с Иран. В тази игра ми изглеждаше, че Гарет Саутгейт трябваше да помисли върху замяната му на почивката. Англия водеше с 3:0, мачът вече беше спечелен, а Хари е най-важният наш футболист", коментира Рууни в колонката си за "The Times".

"Когато има възможност да защитим Кейн и да му помогнем да остане във форма, смятам, че Гарет трябва да я използва. Именно затова бих сложил Кейн на резервната скамейка в мача с Уелс", допълва бившият национал на Англия. А ето защо според Радостин Кишишев Англия няма да спечели Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички