Кишишев: Англия няма да спечели световно първенство заради Саутгейт


Кишишев: Англия няма да спечели световно първенство заради Саутгейт
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP.bg

7580 0

Англия няма да спечели Световното първенство в Катар и няма да го стори изобщо, докато селекционер е Гарет Саутгейт. Това мнение изрази бившият български национал Радостин Кишишиев, който дълги години игра в Англия.

Дотук "Трите лъва" спечелиха убедително над Иран на старта - 6:2, а снощи завършиха наравно 0:0 със САЩ. Отборът остава лидер в своята група с 4 точки.

"Англичаните показаха нелоша игра в първия мач, но да не забравяме, че Иран не е футболно величие. Струва ми се, че с този треньор няма да успеят да стигнат до световната титла. Те трябваше да спечелят европейското първенство миналата година, но не го сториха", коментира Кишишев пред "България Днес".

"Англия има страхотна атакуваща мощ и не трябва да бъде така предпазлива. Малко по-страхливи са, отколкото трябва, в последните години и всичко това идва от треньора. Ясно е, че англичаните ще преминат групата си. Когато започнат елиминациите, тогава вече идва голямата роля на треньора.

С тези футболисти, с които разполага Англия, те трябва да доминират във всеки един двубой. Дано са си взели поука от миналата година. На всяко едно голямо първенство има фаворити, които губят първия си мач.

Испания не блести с големи звезди, но стилът им и начинът им на игра впечатляват. Много ще е трудно на всеки отбор срещу тях. Испания е един от скритите фаворити. Футболистите им са млади и жадни за успеха", каза още 48-годишният бивш защитник. А ето защо, според Саутгейт, Англия не победи САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички