Тунис - Австралия: Форма | Факти | Очаквания | стартови състави - Световно първенство 2022


Тунис - Австралия: Форма | Факти | Очаквания | стартови състави - Световно първенство 2022
Снимка: Getty Images

2821 0

Вторият кръг от група „D“ на Световното първенство стартира със срещата между Тунис и Австралия. Двата отбора ще влязат в пряк сблъсък за трите точки в 12:00 ч. българско време.

* Другите два състава в група „D“ са Франция и Дания. Действащият световен шампион ще се опита да задържи челната позиция, а мача можете да наблюдавате от 18:00 ч. българско време.

Пътят досега - „картагенските орли“ успяха да обезвредят „червения динамит“

Дания бе явният фаворит в срещата срещу Тунис. Мачът обаче завърши в нулево равенство, въпреки очакванията, че „картагенските орли“ ще трябва да се примирят с унизителна загуба в старта на Мондиала.

Въпреки нулевото реми, срещата беше изключително вълнуваща и ситуации не липсваха и за двата отбора. Както Тунис, така и Дания се разписаха по веднъж, но попаденията бяха отменени заради засади. „Картагенските орли“ обаче имаха предимството да разчитат на забележителна подкрепа от трибуните, а избраниците на Джалел Кадри на няколко пъти тестваха Каспер Шмайхел.

Без големи изненади в първия мач на Австралия

„Кенгурата“ изтеглиха може би една от най-късите клечки. Австралия не само че се падна в една група с действащия световен шампион Франция, но се изправи срещу „петлите“ още в първата си среща на Мондиала.

Европейците обаче останаха неприятно изненадани още в 9-ата минута, когато Крейг Гудуин успя да се разпише. Така Австралия поведе, но радостта не трая дълго. „Петлите“ не само че изравниха, а успяха да завършат с убедителна победа от 4:1.

За какво играят двата отбора

Тунис и Австралия определено не са фаворити за излизане от група „D“, като се има предвид, че ще трябва да мерят сили с Франция и Дания. Към момента обаче „картагенските орли“ имат едно равенство на сметката си, докато „кенгурата“ трябваше да се примирят със загуба. Ако се гледат изявите на двата отбора от първите срещи, за по-голям фаворит се смята Тунис. Ако отборът успее да се сдобие с трите точки, може даже да има шанс да се бори с Дания за втората позиция в групата.

Интересни факти

- Тунис вече има една победа над Австралия (2005 година) – в среща от Купата на Конференциите

- Австралия е вкарвала 3 гола на Тунис в приятелска среща през 1997 година

- Австралия е стигала до 1/8-финал на Световно първенство (2006 година)

Вероятни стартови състави:

Тунис: Аймен Дахмен, Дилан Брон, Ясин Мериа, Монтасар Талби, Мохамед Драгер, Елиес Схири, Аиса Лайдуни, Али Абди, Анис Бен Слиман, Исам Жебали, Юсеф Мсакни

Австралия: Матю Райън, Натаниел Аткинсън, Хари Сутар, Кай Роус, Азиз Бехич, Джаксън Ървайн, Арън Муй, Райли МакГрий, Матю Леки, Джейсън Къмингс, Крейг Гудуин

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕН №7 (26 ноември) ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ В КАТАР

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички