"ВАР наруши собствените си правила на Световното първенство 2022 и ощети Дания" (СНИМКА)


"ВАР наруши собствените си правила на Световното първенство 2022 и ощети Дания" (СНИМКА)
Снимка: GettyImages

2745 0

След като в ден номер 3 от Световното първенство по футбол 2022 един от големите фаворити Аржентина допусна сензационна издънка, дойде ред и на един от скритите фаворити да го стори. Става въпрос за Дания, която игра на полуфинал на последното Европейско първенство.

"Червения динамин" се изправи срещу Тунис и специалисти и анализатори вярваха, че Кристиан Ериксен и компания ще потеглят, ако не ударно с разгром, то поне с победа над северноафриканската държава. Това обаче не се случи.

Ощетена ли бе Дания срещу Тунис, или ВАР реагира правилно

Любопитна ситуация се разви в последните секунди от сблъсъка, който се оказа първият на Мондиал 2022, завършил без попадения - 0:0. Този момент породи голяма дискусия в социалните мрежи и мнозина застъпиха мнението, че ВАР е изневерил на собствените си правила и е ощетил европейската страна.

В добавеното време след центриране в наказателното поле на Тунис останаха съмнения за игра с ръка на играч на тима. Поради това ъгловият удар, който Дания трябваше да изпълни, се забави известно време. Главният рефер отиде и прегледа ситуацията.

Той правилно прецени, че 11-метров наказателен удар не трябва да бъде отсъждан, но впоследствие не остави корнера, защото видя нарушение на играч на "червения динамит" в атака. "Правилата на ВАР са, че може да се намесва и да променя развитието при съмнения за дузпа, червен картон, засада и сбъркана самоличност" - твърдят феновете.

На снимката под материала ще видите и нарушението, заради което бе отменен корнерът.

Всички интерсни новини от Световното първенство 2022 в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички