Треньорът на Нидерландия знае къде е слабото място на Лионел Меси, Френки де Йонг пък заяви: Познавам го, но не знам как да го спра


Треньорът на Нидерландия знае къде е слабото място на Лионел Меси, Френки де Йонг пък заяви: Познавам го, но не знам как да го спра
Снимка: Getty Images

13464 0

Старши треньорът на Нидерландия - Луис ван Гаал, вярва, че има слаба черта в играта на Лионел Меси, от която неговият тим може да се възползва.

В идния петък (9 декември) "лалетата" се изправят срещу Аржентина на 1/4-финал на Мондиал 2022, който ще стартира в 21:00 часа!

"Меси е най-опасният и креативен футболист. Той е способен да създаде много ситуации и да вкара много попадения. Но когато те (б.р. - Аржентина) загубят топката, той не участва много във фаза 'защита', а това ти предоставя възможности", каза Ван Гаал на пресконференция в днешния 6 декември.

Запитан какъв тактически план обмисля срещу "гаучосите", опитният селекционер отвърна само: "Ще видите в петък. Няма да ви кажа". От друга страна, бившият съотборник на Меси в Барселона - Френки де Йонг, заяви, че не знае "рецептата" как да го спре, а това трябва да стане с усилията на целия отбор:

"Познавам го, но не знам как да го спра. Той прави разликата вече 15 години и няма конкретен начин, по който може да бъде спрян. Ние просто трябва да го спрем като отбор. Не съм си писал с Меси и не планирам да го правя. Ще се видим на терена в петък", бяха думите на полузащитника.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Лионел Меси открои 3 отбора на Мондиал 2022 и каза няколко думи за случилото се с Германия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички