Ван Гаал разкри голямата цел пред Нидерландия на Световното първенство по футбол и подчерта защо "лалетата" може да не станат световни шампиони


Ван Гаал разкри голямата цел пред Нидерландия на Световното първенство по футбол и подчерта защо "лалетата" може да не станат световни шампиони
Снимка: Getty Images

1375 0

Селекционерът на Нидерландия - Луис ван Гаал, коментира ситуацията около "лалетата" след успеха на осминафиналите по време на Световното първенство по футбол с 3:1 над САЩ. Той поздрави играчите си за важната победа, но не пропусна и да ги "смъмри".

Специалистът сподели и конкретно защо "лалетата" може да не станат световни шампиони след видяното срещу "янките".

"Мисля, че можем и по-добре. Видяхме фантастични голове, особено третият. Нашият план е да създаваме пространства и да ги използваме добре, но можехме да се справим и по-добре в някои ситуации, когато владеем топката.

Често я губим без причина и в това отношение трябва да бъдем по-добри. В противен случай няма да станем световен шампион, а всички искаме това.

Четвъртфинал не е зле, но ние търсим класиране на финал. Сега ще дадем почивка на играчите от един ден, защото ни предстои много тежък мач", обясни нидерландецът пред медиите.

Европейската селекция ще се изправи в следващия кръг срещу победителя от двойката Аржентина – Австралия, която играе тази вечер. Двубоя ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички