Треньорът на Аржентина се вълнува от сблъсъка с Ван Гаал: Гордея се, че ще се изправя срещу него


Треньорът на Аржентина се вълнува от сблъсъка с Ван Гаал: Гордея се, че ще се изправя срещу него
Снимка: Getty Images

2440 0

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони сподели, че с нетърпение очаква да се изправи срещу колегата си от Нидерландия - Луис ван Гаал, на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол. Това стана възможно, след като неговият отбор победи Австралия с 2:1 в 1/8-финалите.

Сблъсъкът между европейците и южноамериканците е в петък, 9-и декември. По-рано в събота Нидерландия победи САЩ с 3:1. Това ще даде възможност на 44-годишния Скалони да се изправи срещу треньор, когото е обожавал, още когато е бил играч.

"Бях в Депортиво Ла Коруня, когато той беше треньор на Барселона и вече беше водеща фигура. Гордея се, че ще се изправя срещу него, всички знаят какво е направил за футбола", каза аржентинецът за 71-годишния Ван Гаал. Скалони беше част от отбора на Депортиво, който през 2000 г. изпревари Барселона на Ван Гаал в борбата за титлата в Ла Лига.

Според него този отбор на Нидерландия не е толкова талантлив, колкото предишните поколения, но въпреки това ще затрудни сериозно неговия отбор.

"Не са толкова блестящи, колкото предишните отбори, но те са много наясно с това, което правят. Това ще бъде страхотен мач между два исторически отбора. Единият ще бъде отстранен, надяваме се ние да преминем", допълни той. А ето каква цел преследва Нидерландия, според Ван Гаал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички