Фиеста или Фиаско? 800 спешни случая, 14 хоспитализирани и 23 задържани заради празненствата в Аржентина


Фиеста или Фиаско? 800 спешни случая, 14 хоспитализирани и 23 задържани заради празненствата в Аржентина
Снимка: Getty Images

1217 0

Сериозни безредици бяха регистрирани във вторник вечерта в околностите на Обелиска, в сърцето на Буенос Айрес . Масовите тържества за посрещането на Аржентинския футболен отбор, шампион на Световната купа в Катар , завършиха с хаос в целия град.

Инцидентите станаха, когато полицията се опита да разпръсне фенове, много от които пияни, които все още бяха в подножието на Обелиска. Феновете се опитаха да накарат група пожарникари да стигнат до емблематичния паметник, за да се опитат да свалят човек, изкачил се на върха на камъка, с риск да падне от 68 метра височина.

Привържениците реагираха, като хвърляха камъни и бутилки по полицейските служители, които от своя страна се опитаха да ги разпръснат с ревящи изстрели и гумени куршуми, според кадри от местната телевизия. 21 полицаи бяха ранени при хвърляне на камъни и бутилки. Тези безредици в района на Обелиска доведоха до 14 ареста. Полицейските власти спряха обира на банкомат, след като нападнаха банка и натовариха машината във ван. Този инцидент и други изолирани събития завършиха с още 9 задържани.

Преди да регистрират тези инциденти, аржентинските власти подчертаха "хармонията", с която беше проведена масовата и историческа народна демонстрация в Буенос Айрес и периферията му. Близо пет милиона аржентинци се събраха този вторник на Avenida 9 de Julio , чийто епицентър е Обелискът, и околностите му в ден на празненства и лудост.

Според властите тази сряда 14 души - включително девет полицаи - все още са били хоспитализирани за травми. Никой от хоспитализираните няма сериозни наранявания. Освен безредиците, основните причини за медицинска помощ са били удари от падане или наранявания с остри предмети. Социалните мрежи се напълниха с видеа на различни катастрофи с участието на аржентински фенове.

Има съобщения за трима души, убити по време на празненствата във вторник, но властите не са потвърдили засега смъртни случаи, въпреки че има няколко изчезнали. Все пак и трогателните сцени не липсваха, като например: Фенове на Аржентина разплакаха от щастие бездомен човек (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички