Съдийски произвол беляза битката за бронза между Хърватия и Мароко на Световното първенство по футбол (ГАЛЕРИЯ)


Съдийски произвол беляза битката за бронза между Хърватия и Мароко на Световното първенство по футбол (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

4911 0

Хърватия спечели "малкия финал" по време на Световното първенство по футбол в Катар, след като в предпоследния ден на надпреварата победи Мароко с 2:1. 

Всичко най-интересно се случи през първата част и вторите 45 минути преминаха без попадения в една от двете врати. В герои се превърнаха Гвардиол и Оршич за победителите в началото и края на първата част, а междувременно Дари върна надеждите на африканците малко след откриващото попадение.

Под светлината на прожекторите попадна и главният арбитър - Абдулрахман Ал Ясим, който изненадващо получи наряд за бронзовия спор, тъй като преди това получи само един мач от надпреварата в Катар.

Една от спорните ситуации, в които местният съдия изглежда не взе правилното решение се разигра в 73-тата минута, когато хърватите можеха да получат дузпа и да решат спора в мача. 

Вместо това, африканската селекция разви мълниеносна контраатака, след която бе напът да изравни и да върне интригата в двубоя.

Секунди преди мароканския опит, младата суперзведа на Хърватия - Йошко Гвардиол, се строполи в наказателното поле на Боно, след като бе препънат от Амрабат. Съдията подмина ситуацията и тогава последва офанзивата на Мароко, която за малко да бъде завършена от Юсуф Ен Несири с попадение в противниковата врата. 

Вижте ГАЛЕРИЯ от спорната ситуацията по време на Хърватия - Мароко!

Според информацията от ФИФА, ситуацията с Гвардиол е била прегледана около 76-тата минута и от ВАР, който също не е отсъдил наказателен удар, но подобно решение не стана ясно от телевизионното предаване. 

Вижте гола на Гвардиол срещу Мароко във ВИДЕОТО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички