След скандалите: Поверяват дербито между Аржентина и Хърватия на добре познат европеец


След скандалите: Поверяват дербито между Аржентина и Хърватия на добре познат европеец
Снимка: GettyImages

2851 0

ФИФА обяви съдийското назначение за предстоящото дерби в предпоследната фаза от Световното първенство по футбол в Катар между Аржентина и Хърватия. От Централата избраха италианския арбитър Даниеле Орсато да ръководи двубоя в предстоящия вторник.

Това се очертава трети двубоя за европееца по време на надпреварата, след като той получи още откриващия двубой между домакините и Еквадор, завършил 0:2. Тогава специалистът показа общо 6 жълти картона и отсъди наказателен удар.

Шест дена по-късно получи назначение и за втория двубой на Аржентина, който бе от огромно значение за "гаучосите" - символичното домакинство на Мексико, спечелено с 2:0. Тогава италианецът вдигна само пет пъти жълтия картон, четири от които за играчи на Мексико.

Орсато е в категория "Елит" на Европейското футболно съдийство и е  смятан за един от най-добрите пет арбитри на Стария континент.

47-годишният арбитър беше сочен като основен претендент да ръководи финалния мач, но шефът на съдиите в Световната централа - Пиерлуиджи Колина, има други виждания. Предстоящият двубой е на 13-и декември от 21.00 часа българско време на стадион "Лусаил".

Ето какво разследване започна ФИФА след Нидерландия - Аржентина!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички