Златко Далич с идея как ще се спира Меси, Хърватия излиза с тактиката от победата над Бразилия


Златко Далич с идея как ще се спира Меси, Хърватия излиза с тактиката от победата над Бразилия
Снимка: Getty Images

1679 0

Селекционерът на националния отбор на Хърватия - Златко Далич, говори пред медията на ФИФА преди предстоящия полуфинал между възпитаниците му и Аржентина по време на Световното първенство по футбол в Катар.

Хърватия успя да запази нулево равенство в изминалата фаза срещу Бразилия в редовното време, а на по-късен етап върнаха гол пасив, за да елиминират най-големия фаворит за трофея след изпълнението на дузпи. 

Сега Далич разкри как "шахматистите" ще се противопоставят на друг от големите фаворити - Аржентина, който също достигна до наказателни удари срещу Нидерландия, но съумя да елиминира европейския съперник.

"Няма да пазим Меси персонално. Знаем колко много тича, колко обича да работи с топката. Дисциплината ще бъде ключът. Ако можем да повторим това, което направихме с Бразилия, няма от какво да се страхуваме. Ще направим подробен анализ на Аржентина, защото досега не сме били толкова фокусирани върху тях.

Меси все още е основният им играч, който играе страхотно и води този отбор. Те също имат някои млади, талантливи играчи и изглеждат много опасни", обясни Далич пред пресслужбата на ФИФА.

Вижте непоказаната реакция на Меси след успеха над Нидерландия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички