ВИДЕО: Реакцията, която остана непоказана: Всички се втурнаха към Лаутаро, а Меси поздрави специален играч


ВИДЕО: Реакцията, която остана непоказана: Всички се втурнаха към Лаутаро, а Меси поздрави специален играч
Снимка: Getty Images

18697 0

Четвъртфиналът между Нидерландия и Аржентина бе един от най-интересните двубои по време на Световното първенство по футбол в Катар, който след 120 минути влезе в дузпи и едва след наказателните удари срещата излъчи полуфиналист в лицето на "гаучосите".

В редовното време вездесъщият Лео Меси избухна с асистенция и гол преди 80-тата минута и изглеждаше, че фаворизираният тим си е свършил работата, но двубоят влезе в продължения и по-късно в дузпи след два безответни гола на резервата - Векхорст.

При наказателните удари безспорно героят бе 30-годишният Емилиано Мартинес, който парира първите два опита на "лалетата" и даде комфортен аванс на съотборниците си. По този начин се стигна до крайното 4:3 при дузпите, което превърна Аржентина в полуфиналист. 

"Гаучосите" потрепериха в края, след като Фернандес изпусна четвъртия опит за Аржентина, но нападателят на Интер - Лаутаро Мартинес, свърши своята работа от бялата точка и осигури двубоя на родината си с Хърватия.

Логично възпитаниците на Лионел Скалони се впуснаха за първите празненства към последния голмайстор, но лидерът на "гаучосите" - Лионел Меси, се отцепи от колектива. 

Той първо отиде специално да поздрави вратарят на своя тим - Емилиано Мартинес, който от голяма част свърши работата на Аржентина и даде сериозен аванс с двете парирани дузпи.

Вижте какво разследване стартира ФИФА срещу Нидерландия и Аржентина!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички