След фиаското между Нидерландия - Аржентина: ФИФА започва разследване и Меси е застрашен?


След фиаското между Нидерландия - Аржентина: ФИФА започва разследване и Меси е застрашен?
Снимка: GettyImages

69334 0

Четвъртфиналът между Нидерландия и Аржентина бе един от най-интересните двубои по време на Световното първенство по футбол в Катар, който след 120 минути влезе в дузпи и едва след наказателните удари срещата излъчи полуфиналист в лицето на "гаучосите".

Двубоят обаче бе с "нажежени" страсти през по-голяма част от времето и логично се стигна до вербални и физически сблъсъци. Това пък доведе до редица жълти картони, а след анализирането на случилото се от ФИФА започнаха разследване срещу лагерите на двата тима за действията им по време и след двубоя.

ФИФА ще разследва евентуални нарушения по членовете 12 (Неправилно поведение на играчи и официални лица) и 16 (Ред и сигурност по време на мачове) от Дисциплинарния кодекс.

Това само по себе си може да бъде фатално, тъй като за "гаучосите" предстои полуфинал от Мондиал 2022 в предстоящия вторник срещу Хърватия и от Централата ще трябва да излязат с решения максимално скоро. 

На пръв поглед най-застрашени от санкции са Леонардо Паредес, Емилиано Мартинес и Лионел Меси, но най-невероятно е за лидера на Аржентина, тъй като легендата бе внимателен с коментара си след двубоя и не критикува длъжностни лица. 

Меси обаче си изпусна нервите в някои случаи и се стигна дотам да нарече една от главните фигури сред "лалетата" - "глупак"! Междувременно нападателят се изказа и по адрес на главния испански арбитър - Антонио Матей Леаос, с който имат богата история от Ла Лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички