Меси: Съдията не бе на висота за такъв мач, винаги е против нас


Меси: Съдията не бе на висота за такъв мач, винаги е против нас
Снимка: GettyImages

5284 0

Капитанът на Аржентина Лионел Меси заяви, че съдията Антонио Матеу Лаос не е трябвало да ръководи мача на неговия тим срещу Нидерландия на Световното първенство по футбол. "Гаучосите" надвиха след дузпи в четвъртфиналите на стадион "Лусаил".

В редовното време и продълженията двата тима записаха драматично равенство от 2:2, в което холандската резерва Уут Вегхорст вкара два пъти в края на мача. Изравнителният му гол дойде от пряк свободен удар, отсъден, когато Пецела бутна Вегхорст.

ГНЕВЪТ НА ЛЕО

"След като получиха равенството, изпитах голям гняв, каза Меси след мача. - Не искам да говоря за съдията, защото той веднага те порицава или санкционира, но мисля, че хората видяха какво се случи".

"ФИФА трябва да преразгледа това, не може да даде на такъв съдия мач от такава важност, когато той не е на висотата на задачата си", добави звездата.

"ВИНАГИ Е ПРОТИВ НАС"

"Не изиграхме страхотен мач, а след това съдията го прати в продължения. Той винаги е бил против нас. В последното разиграване това не беше фал", категоричен бе Меси.

Испанецът Матеу Лаос показа общо 16 жълти картона по време на мача. Меси беше вкарал четвъртия си гол в турнира от бялата точка в 73-ата минута, а по-рано се отчете с асистенция за откриващия гол на Молина. В герой за тима се превърна вратарят Емилиано Мартинес, който спаси първите две дузпи на Нидерландия, преди Лаутаро Мартинес да нанесе победния удар.

"НЕ ИСКАХМЕ НИТО ПРОДЪЛЖЕНИЯ, НИТО ДУЗПИ"

"Не искахме нито допълнително време, нито дузпи. Изстрадахме твърде много заради това как се случи всичко, но това е четвъртфинал на световно първенство. Знаехме как да търпим, когато дойдеше нашият ред, но стигнахме до полуфиналите. Това е красиво, нещо впечатляващо", завърши звездата. По-рано в мача едва не се стигна до масов бой на терена. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички