Ще го изгонят ли от Бундестима? Съдбоносен ден за Ханзи Флик


Ще го изгонят ли от Бундестима? Съдбоносен ден за Ханзи Флик
Снимка: GettyImages

818 0

Германия отпадна безславно от Световното първенство в Катар. Бундестимът за втори пореден мондиал приключи участието си още след груповата фаза, а по-късно днес е възможно да се реши бъдещето на селекционера Ханзи Флик.

Предстои среща с ръководството на Германската футболна централа, на която той ще представи анализа си за отпадането от Катар и срамната страница в историята на Маншафта. Флик ще разговаря с президента на местната федерация Бернд Нойендорф и с Ханс-Йоахим Вацке, който оглавява Надзорния съвет в Германската футболна лига, пише ДПА.

На срещата трябваше да присъства и Оливер Бирхоф, но той подаде оставка като директор на националния отбор. Причината логично бе разочароващото представяне на германците на Световното първенство в Катар и на общо трети пореден голям футболен форум.

Евентуалното намиране на наследник на Флик обаче няма да бъде никак лесна задача. Един от спряганите варианти е Юрген Клоп, който е обвързан с Ливърпул. Друга опция е  бившият треньор на Борусия Дортмунд, ПСЖ и Челси Томас Тухел, който в момента е без работа. Той обаче няма да е никак евтин вариант и бе отхвърлен от Вацке, защото  е „труден човек“.

Германия ще е домакин на Евро 2024 и шефовете на футбола ще вземат най-правилното решение в този момент. А то може и да не е свързано с  треньорска рокада начело на Бундестима.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ханзи Флик даде отговор: Напуска ли германският селекционер след срама на Световното първенство в Катар?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички