След краха на Германия на Мондиал 2022: Първата раздяла е факт - Оливер Бирхоф "хвърли кърпата"


След краха на Германия на Мондиал 2022: Първата раздяла е факт - Оливер Бирхоф "хвърли кърпата"
Снимка: Getty Images

2013 0

Техническият директор на националния отбор на Германия - Оливер Бирхоф, се оттегля от поста, след като Бундестима отпадна за втори пореден път още в груповата фаза на световно първенство!

Бирхоф и Германската футболна асоциация (DFB) са се споразумели да прекратят предсрочно контракта му, който е бил в сила до 2024 година, пише в изявление на асоциацията.

Президентът на "DFB" Бернд Нойендорф пък заяви, че Бирхоф е "оказал големи услуги" и че ще бъде запомнен с "великите моменти". "Дори в бурни времена той винаги преследваше своята цел и визия и оставя трайна следа в DFB".

Ранното отпадане на тима на Ханзи Флик в Катар постави под сериозно съмнение страховитата репутация на Бундестима. Нойендорф и Флик вече призоваха за преразглеждане на системата за развитие на младежкия футбол в Германия преди страната да бъде домакин на Европейското първенство през 2024 г., а вероятно в следващите седмици и месеци предстоят още промени по "високите етажи".

*Още новини за Световното първенство по футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички