Шефът на Мондиала в Катар се оправда и шокира с изказване: Смъртта е част от живота, нали?


Шефът на Мондиала в Катар се оправда и шокира с изказване: Смъртта е част от живота, нали?
Снимка: Getty Images

1356 0

Един от управниците на Катар, отговорен за Световното първенство по футбол - Насер Ал-Катер, e заявил пред медиите, че страната е стартирала разследване около загиналите работници, помогнали за изграждането на стадионите за Мондиала.

Управникът обаче го е направил по доста нетрадиционен начин, а мнозина са останали шокирани точно от думите му, които е изрекъл на пресконференцията.

"Смъртта е естествена част от живота, нали? независимо дали е на работа, независимо дали е в съня ви. Намираме се по средата на световно първенство и то доста успешно световно първенство. И това е нещо, за което искате да говорим точно сега?", каза Ал-катер.

Тези негови слова не са се харесали никак на организацията "Humans Right Watch", която отговаря за правата на хората. От там излязоха със следното комюнике, с което осъждат Ал-Катер:

"Коментарът на катарския управител показва безчувствено пренебрежение към починалия работник-мигрант. Неговото изявление, че смъртните случаи се случват и че е естествено, когато това се случи, пренебрегва факта, че много смъртни случаи на работници-мигранти могат да бъдат предотвратени".

Припомняме, че най-различни източници разкриха, че хиляди работници са загубили живота си в строежа и подготовката на стадионите за Мондиала в Катар.

В ТОЗИ МАТЕРИАЛ може да прочетете повече за "тъмната страна" на Световното в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички