С абсолютна категоричност: Избраха Катар 2022 за най-добър Мондиал на века


С абсолютна категоричност: Избраха Катар 2022 за най-добър Мондиал на века
Снимка: Getty Images

2698 0

Световното първенство по футбол 2022 в Катар бе избрано за най-добър Мондиал на века от потребителите на британската обществена телевизия BBC. Аудиторията на BBC постави Катар на първото място със 78%, изпреварвайки значително останалите домакини през 21. век.

На второ място след Катар 2022 е класиран Мондиалът в Япония Южна Корея от 2002 година, когато Бразилия спечели последната си световна титла. Гласовете за Мондиал 2002 са 6%. На трета позиция пък се класира Мондиал 2014 в Бразилия, когато Германия вдигна световната титла (5%).

На четвърто място - с равен процент гласове (4%), са класирани световните първенства през 2006-а и 2018-а година, съответно в Германия и Русия. Тогава световните титли бяха завоювани от Италия и Франция, докато през тази година трофеят отиде при Аржентина.

Гласовете в полза на Катар са в тотален разрез на очакванията към домакина преди началото на Световното първенство. Тогава светът говореше за "тъмната страна на Катар", в която попадат корупция, хомофобия, робство и смърт (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички