Роналдо посочи кой трябваше да стане играч №1 на Световното първенство – не е Меси


Роналдо посочи кой трябваше да стане играч №1 на Световното първенство – не е Меси
Снимка: Getty Images

24411 0

Легандарният бразилец Роналдо Феномена засипа с похвали звездата на Франция Килиан Мбапе за представянето му на приключилото Световно първенство пред бразилската медия „Apostagolos“, цитирана от БНТ.

Нападателят на ПСЖ стана голмайстор на Мондиала с 8 гола. Той изпревари Лионел Меси в битката за „Златната обувка“ на турнира. Аржентинецът остана със 7 гола на сметката си. Лео обаче бе избран за най-добър футболист на шампионата.

Мбапе заби 3 попадения на финала и стана  едва вторият футболист с хеттрик във финал на Световно първенство след Джоф Хърст през 1966 г. Килиан се превърна и във вторият французин, който е ставал голмайстор на Мондиал, след Жуст Фонтен през далечната 1958 г. 

Роналдо изрази съжалението си, че Франция не е играла с Бразилия на финала в Катар.

„Това беше моята прогноза. Бразилия отпадна на четвъртфиналите, но поне Франция оправда очакванията ми", обяви Феномена.

Мбапе изигра отлично световно първенство, от първия мач до финала. Дори когато не вкара, независимо дали срещу Англия (на четвъртфиналите) или срещу Мароко (на полуфиналите), той имаше решаващи асистенции. Във финала той беше фантастичен с четири гола. Мбапе е почти неудържим и можеше да бъде избран за най-добър играч на Световното първенство, защото много го заслужава“, продължи Роналдо.

„Всъщност, когато го гледам как играе, той ми напомня за най-добрите ми моменти“, допълни бразилецът.

Той знае точно как да използва откритите пространства, как да бъде непредсказуем с и без топката и как най-добре да се измъкне от ситуации един на един. Той е впечатляващ“, категоричен е Феномена.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ако зависеше от France Football: Меси не би бил лидер при "Златната топка" (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички