Рубиалес поздравил Де Хеа за отказа му от Испания, вратарят не се е отказвал


Рубиалес поздравил Де Хеа за отказа му от Испания, вратарят не се е отказвал
Снимка: Getty Images

2285 0

Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес е поздравил вратаря на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа по повод завършването на кариерата му в националния отбор. Испанският страж обаче нито е решавал, нито е обявявал, че слага край на международната си кариера.

За странната ситуация съобщи журналистът на "El Chiringuito" Хосе Алварес. Според него селекционерът на "Ла Фурия" Луис Енрике лично е позвънил на Де Хеа, за да му съобщи, че няма да го вземе на Световното в Катар. Треньорът е казал на футболиста, че това е техническо решение. Запитан от вратаря каква е причината, Енрике не му е дал никакви разяснения.

След известно време футболистът на Манчестър Юнайтед е позвънил на Рубиалес, който му е казал: "Давид, радвам се, че най-накрая си взел решението, за което мислеше. Вече ми казаха, че ти напускаш националния отбор".

Де Хеа отвърнал: "Не съм напускал националния отбор. Кой Ви каза, че се оттеглям? Треньорът каза, че не разчита на мен, но аз никога не съм се отказвал от националния отбор и не възнамерявам да го правя". Стражът е бил много изненадан и разстроен от отношението на треньора и федерацията към него.

31-годишният вратар не е играл за Испания от октомври 2020 година. Той беше основен вратар на "Ла Фурия" на Евро 2016 и на Мондиал 2018. Общо за страната си той има 45 мача. Повече за отбора на Испания в Катар можете да научите тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички