Де Хеа е едва вторият в Манчестър Юнайтед с невероятен рекорд, трети трудно ще се намери


Де Хеа е едва вторият в Манчестър Юнайтед с невероятен рекорд, трети трудно ще се намери
Снимка: GettyImages

2583 0

Испанският национален вратар Давид де Хеа е на крачка от изумителен рекорд, който никой на неговата позиция в Манчестър Юнайтед не е близо до осъществяването му. Стражът е на мач от кота "500", което означава, че той ще стане едва 11-ият футболист в историята на "червените дяволи", прекосяващ тази граница. 

Какво стори Де Хеа с Юнайтед и кога може да "счупи" рекорда?

31-годишният играч бе привлечен от Атлетико Мадрид през 2011 г., когато за правата му бяха платени 25 милиона евро на "дюшекчиите", а седем години по-късно след серия от добри изяви цената му набъбва до смразяващите 70 милиона евро. Това се случва в края на 2018 г. и цената наистина е уникална за ролята на вратар, а информацията е на база портала Transfermarkt.

Испанецът успя да спечели титлата във Висшата лига, Лига Европа, ФА Къп и Купа на Лигата за периода, в който се подвизава клуба.

Мачът под номер "500" за Де Хеа вероятно ще дойде още през настоящия уикенд, когато в неделя следобед "червените дяволи" ще посрещнат Нюкасъл.

Мнението на "бъдещия рекордьор"?

"Лудост е, че стигнах дотук. За мен това е специално постижение, но сигурно ще го оценя напълно след края на кариерата ми. Може би чак тогава ще се замисля сериозно върху въпроса, че съм изиграл повече от 500 мача за толкова голям клуб", обяснява испанецът в часовете преди специалния момент за него.

"Гордея се с това постижение. Да стигнеш до Манчестър Юнайтед е адски трудно само по себе си, а да натрупаш толкова много мачове е сложно за възприемане. Няма да преувелича като кажа, че това е невероятно постижение", споделя опитния вратар.

До кои легенди ще се нареди Давид де Хеа?

Световният колос от Великобритания е люлка за легенди, но играчите изиграли повече от 500 срещи към момента са едва десет. Това са Райън Гигс, Пол Скоулс и Уейн Рууни, както и легендите Боби Чарлтън, Бил Фолкс, Гари Невил, Алекс Степни, Тони Дън, Денис Ъруин и Джо Спенс.

Единственият вратар с повече срещи от испанеца е 80-годишният великобританец Алекс Степни, изиграл 539 срещи на клубно ниво за "червените дяволи".

Ето какво сподели Де Хеа за Манчестър Юнайтед!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички