Испания заминава за Мондиал 2022 без легенда на Манчестър Юнайтед?


Испания заминава за Мондиал 2022 без легенда на Манчестър Юнайтед?
Снимка: Getty Images

1646 0

Един от едва единадесетте играчи, които имат повече от 500 срещи за Манчестър Юнайтед се очертава да не вземе участие на Мондиал 2022, след като видимо доверието към него е изчерпано. 

Отписаният "дявол"

Става въпрос за изключително опитния вратар на "червените дяволи" - Давид де Хеа, за който световните медии вече изглеждат напълно убедени, че той няма да бъде повикан в списъка за Световното в Катар през ноември и декември. 

Всъщност новината няма да бъде изненадваща за част от запалянковците, тъй като дългогодишният страж на Юнайтед не е пазил за родината си от октомври 2020 г. 

По-любопитно обаче е, че се съобщава за предварителна група от цели 55 играчи на Луис Енрике, но 31-годишният вратар не е попаднал дори и в нея. Той е един от най-опитните футболисти на Испания, но изглежда няма да вземе участие на този Мондиал, след като дебютира за родината си преди форума в Бразилия през 2014 г. 

Вариантите пред Енрике

Междувременно Унай Симон от Атлетик Билбао, Робърт Санчес от Брайтън и Давид Рая от Брентфорд се спрягат за тримата вратари, които със сигурност ще попаднат сред избраниците на Луис Енрике. Кепа Арисабалага от Челси и Давид Сория от испанския елит пък се явяват като резервни варианти и по този начин трима от Висшата лига са преди Де Хеа в списъка на Енрике.

Очаква се окончателните състави да бъдат публикувани около 13-и ноември!

Проследете всичко най-интересно около Световното първенство със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички