Програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №8 (26.11)


Програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №8 (26.11)
Снимка: GettyImages

5984 0

Световното първенство 2022 продължава с пълна сила и е време за ден номер 8 от програмата му. Любопитното е, че още днес може да се случи така, че два от фаворитите (единият е сред основните такива, другият - сред скритите) да отпаднат рано-рано.

Насочваме погледи към втория кръг от тази фаза - групи E и F. Едната бе определена като тази, в която борбата за първата позиция ще е най-жестока. Разбира се, причината зад това се крие във факта, че два от фаворитите за трофея попаднаха там - става въпрос за Германия и Испания.

Единият от тях защити напълно този си статут и записа най-голямата победа в своята история, що се касае до световни първенства. "Ла Фурия Роха" разгроми Коста Рика със 7:0 и по този начин антирекордът вече не принадлежи на България, която губи от Испания с 1:6.

Германия обаче далеч не защити този си статут. Въпреки че Бундестима поведе в резултата, в крайна сметка допусна пълен обрат от поне на хартия непретенциозния тим на Япония. Ако и срещу Испания Ханзи Флик и компания не спечелят, то продължаването им напред потенциално би станало невъзможно (разбира се, зависи и от развитието в другата среща).

Сребърният медалист от Световното първенство през 2018 - Хърватия, също не потегли по възможно най-добрия начин, след като не съумя да отбележи гол на Мароко. В крайна сметка "шахматистите" и не допуснаха такъв, така че спечелиха точка.

В предстоящия им мач срещу Канада обаче са длъжни да спечелят, тъй като в последния кръг излизат срещу Белгия. Именно срещу "червените дяволи" бе показана доста силна игра от "кленовите листа", така че със сигурност не биват да бъдат подценявани.

Програмата за деня

12:00, Япония - Коста Рика от група Е (Диема, Диема спорт 3)

15:00, Белгия - Мароко от група F (Диема, Диема спорт 3)

18:00, Хърватия - Канада от група F (БНТ 1, БНТ 3)

21:00, Испания - Германия (БНТ 1, БНТ 3, Нова, Диема спорт 3)

 

Интересни материали за четене - Световно първенство 2022

Корупция, хомофобия, робство, смърт: тъмната страна на Световното първенство в Катар

Световното първенство по футбол - историята на мондиалите (1930 - 2022)

Кошмарна вест за Франция преди дербито с Дания

Синът на Марадона изригна срещу Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички