Първият отпаднал отбор от Световното първенство по футбол вече е ясен!


Първият отпаднал отбор от Световното първенство по футбол вече е ясен!
Снимка: GettyImages

13568 0

Домакинът на Световното първенство по футбол 2022 - Катар, окончателно загуби шансове за класиране към елиминациите на турнира, след като записа втора поредна загуба от отбора на Сенегал. Тимът е първият, който отпада от Мондиал 2022. Освен това Катар е единственият домакин в историята на световните първенства, който отпада след едва два мача.

След като загуби от Еквадор в първия кръг, тимът на Катар отстъпи и на Сенегал по-рано днес. А след като Нидерландия и Еквадор не успяха да се победят в другия мач, катарците загубиха всякакви шансове за класиране и последният им трети мач ще бъде "протоколен" за тях.

За Катар това бе първо участие на световни финали, като то дойде заради правото на домакина на световното първенство да участва в надпреварата. Тимът все пак успя да отбележи исторически първи гол на световно първенство, а в последния си трети мач ще се изправи срещу отбора на Нидерландия.

Катар е на последното четвърто място в група А на Мондиал 2022, където Нидерландия и Еквадор са лидери с по четири точки и са фаворити за продължаване напред към 1/8-финалите. Сенегал се нарежда на трета позиция с три точки, а в последния кръг се нуждае от задължителна победа срещу Еквадор, ако иска да продължи напред.

Ето как изглежда класирането в групите на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички