Исторически гол на Катар не стигна срещу романтичния тим на Сенегал на Световното първенство


Исторически гол на Катар не стигна срещу романтичния тим на Сенегал на Световното първенство
Снимка: GettyImages

7965 0

Сенегал победи домакина Катар с 3:1 в мач от 2-ия кръг на груповата фаза на Световното първенство. "Лъвовете от Теранга" не показаха най-убедителната си игра, но без особено усилия успяха да вземат желаното, а именно победата.

Резултата в 41-ата минута откри Булайе Диа след ужасна грешка в отбрана на домакините. Преднината на гостите удвои Фамара Диедиу с хубав шут (48'). Историческото първо попадение за Катар беше дело на Мохамед Мунтари (78'), а крайното 3:1 оформи Ахмаду Бамба в 84-ата минута.

НАЙ-ЛЮБОПИТНИТЕ КАДРИ ОТ ДВУБОЯ КАТАР - СЕНЕГАЛ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Двата тима започнаха мача по предпазлив начин и с плахи атаки посока двете врати. По-настоятелни в началото на двубоя бяха състезателите на домакините, но тези на Сенегал постепенно стегнаха редиците си и започнаха да отвръщат.

Темпото на игра не се повиши, а ясно изразен фаворит с оглед играта близо половин час след началото на срещата, сякаш липсваше. Двата отбора продължиха с постепенните си атаки, но до опасни положения така и не се стигна.

ГОООЛ! Сенегал не "блесна" с кой знае какво, но за това се погрижи отбраната на Катар и по-специално Буален Хухи, който подари откриващото попадения на гостите. Защитникът не съумя да уцели идващата към него топка, оставяйки я на Булайе Диа, от когото просто се изискваше да вкара. (41')

До края на първото полувреме липсваха особени ситуации. Домакините излязоха в почивка с 0 точни удари срещу 2 на опонента. Притежанието на топката пък бе 60% на 40% в полза на Сенегал.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

И в началото на вторите 45 минути Катар стоеше солидно на терена и не позволяваше особен натиск от опонента. Головият пас и човекът, който да го реализира обаче липсваха за домакините.

ГОООЛ! С второто си по-сериозно положение в срещата Сенегал отбеляза и второто си попадение. "Лъвовете от Теранга" получиха шанс да изпълнят ъглов удар, който Фамара Диедиу засече по най-добрия възможен начин и опъна мрежата за втори път. (48')

В 62-ата минута резултатът можеше да стане класически. Крепин Диата стреля мощно, но шутът му срещна левия страничен стълб на вратата и напусна терена.

2 минути по-късно Катар можеше да върне едно попадение в изоставането си, но Едуард Менди прояви страхотен рефлекс, спасявайки и изпращайки топката в корнер.

В 67-ата минута отново Менди "блесна", неутрализирайки противниковия нападател. Грешникът от двубоя с Нидерландия този път се прояви като герой за отбора си.

ГОООЛ! Натискът на Катар даде своя резултат. След центриране отдясно Мохамед Мунтари засече страхотно топката и я изпрати неспасяемо към вратата на Менди. Така той се превърна в първия в историята голмайстор на Китай на световни финали. (78')

ГОООЛ! Устремът на Катар за търсене на нещо повече в мача беше спрян от Ахмаду Бамба. Влезлият като резерва състезател на гостите засече прострелно центриране отдясно и направи резултата 3:1 в 84-ата минута.

След последното попадение двата отбора приключиха спокойно срещата. Сенегал зае третата позиция в Група "А" с 3 точки, а Катар остана с нула на дъното в таблицата.

НАЙ-ЛЮБОПИТНИТЕ КАДРИ ОТ ДВУБОЯ КАТАР - СЕНЕГАЛ (ГАЛЕРИЯ)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Катар: Мешал Баршам, Педро Мигел, Абделхаким Хасан, Хомам Ахмед, Буалем Хухи, Исмаил Мохамад, Хасан Ал Хайдос (к), Карим Будиаф, Асим Мдиабо, Акрам Афиф, Алмоез Али

Сенегал: Едуар Менди, Калиду Кулибали (к), Исмаил Джейкъбс, Юсуф Сабали, Абду Диало, Гана Гей, Нампалис Менди, Крепин Диата, Исмайла Сар, Фамара Диедиу, Булайе Диа

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Нито Сенегал, нито Катар започнаха Мондиала по най-добрия и желан начин. "Лъвовете от Теранга" допуснаха поражение с 0:2 от Нидерландия, чиито две попадения дойдоха в заключителните минути от срещата. 

Както загубиха, така африканците можеха да измъкнат нещо от мача с "лалетата". Те имаха своите шансове през целите 90 минути, които обаче не съумяха да превърнат в нещо повече.

Не така седят нещата с дебюта на домакина. Катар загуби от Еквадор също с 0:2, но играта на "кестенявите" бе далеч от убедителна. Те започнаха мача на високи темпове, но така и не успяха да създадат голям брой положения, Еквадор имаше много възможности да реализира дори повече попадения, а голяма част от атаките на Катар бяха "беззъби". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички