Нидерландия и Еквадор не решиха спора за първото място в групата, "Ла Три" понесе сериозен удар (СНИМКИ+ВИДЕО)


Нидерландия и Еквадор не решиха спора за първото място в групата, "Ла Три" понесе сериозен удар (СНИМКИ+ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6307 0

Нидерландия и Еквадор завършиха наравно своя двубой от втори кръг в груповата фаза на Световното първенство в Катар. "Лалетата" поведоха през първото полувреме, а през второто южноамериканците изравниха и така спорът за първото място в групата остава нерешен.

И двата гола паднаха в първите 6 минути на двете полувремена - европейците откриха в 6' с попадение на Коди Гакпо, а Еквадор изравни в 49' благодарение на голмайстора си Енер Валенсия.

Мачът донесе на нападателя и позитивни, и негативни емоции. Той оглави еднолично голмайсторската класация на Световното със своето общо трето попадение в Катар. В края на редовното време обаче той бе изнесен на носилка от терена със съмнения за повредени коленни връзки.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА НИДЕРЛАНДИЯ - ЕКВАДОР ВИЖТЕ ТУК

Двата тима оставиха спора за първото място в своята група нерешен, като продължават да делят лидерството с абсолютно еднакви показатели. И Нидерландия, и Еквадор имат по 4 точки, само с 1 повече от третия Сенегал. Катар с 0 точки заема последната позиция в групата.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Резултатът бе открит в 6-ата минута на мача малко неочаквано. Нидерландия загуби топката в средата на терена, но Клаасен успя да се добере до нея и да подаде на Коди Гакпо, който от границата на наказателното поле стреля безпощадно, за да изведе "лалетата" напред.

Постепенно Нидерландия наложи контрол над топката и не позволява на съперника да стига до опасни ситуации пред вратата им. В 24' Еквадор стигна до добро положение пред вратата, пазена от Ноперт, но защитата на "оранжевите" успя да неутрализира атаката. 

Постепенно Еквадор се поокопити и започна да поглежда все по-често към противниковата врата. В 32' Енер Валенсия стреля опасно от границата на наказателното поле, но Андриес Ноперт се намеси по страхотен начин и отрази удара.

Еквадор стигна до обстрел на вратата от статично положение в добавеното време на първата част, след което се стина до корнер. При настъпилото разбъркване в наказателното поле южноамериканците стигнаха до изравняване чрез Первис Еступинян, но голът не беше зачетен заради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Бърз гол беляза и началото на второто полувреме, дори по-бърз, само че този път за Еквадор. В 49-ата минута съперникът отне топката от нидерландците в центъра Еступинян успя да отправи изстрел към вратата, който обаче Ноперт спаси. Той обаче не успя да задържи топката, тя достигна до хищника Енер Валенсия, който отблизо не сгреши и наказа грешката на "лалетата" - 1:1.

Перфектната игра в защита на Нидерландия изглежда беше оставена от тима в съблекалнята на почивката, а видял пролука в отбраната, Еквадор започна по-настървено да търси втори гол във вратата им. В 59' изстрел на Валенсия беше блокиран от Ван Дайк, а при добавката на Гонсало Плата гредата спаси европейците от попадение.

И двата отбора се съсредоточиха върху своята отбрана скоро след изравняването, разчитайки да хванат съперника на контраатака. В 80' Луис ван Гаал предприе двойна смяна, изваждайки Гакпо и Копмейнерс и пускайки в игра Вегхорст и Де Роон. Шест минути по-рано колегата му Густаво Алфаро бе заменил Майкъл Естрада с Джереми Сармиенто.

В 90' се случи много неприятен момент - звездата на Еквадор Енер Валенсия бе изнесен на носилка от терена, като има вероятност да са засегнати коленните му връзки. Възможно е нападателят повече да не играе в Катар.

Стартови състави:

Нидерландия: Ноперт, Тимбер, Ван Дайк, Аке, Блинд, Де Йонг, Коопмейнерс, Дъмфрис, Клаасен, Гакпо, Бергвайн

Еквадор: Галиндес, Торес, Хинкапие, Еступинян, Естрада, Пресиадо, Порозо, Плата, Кайседо, Мендес, Валенсия

ПРЕДИ МАЧА:

И двата тима започнаха с победи на Световното и делят първото място в групата си. Нидерландия победи шампиона на Африка Сенегал с 2:0 с попадения в края на редовното време и в продълженията.

Еквадор пък участва в откриващия мач на Мондиал 2022, в който победи домакина Катар с 2:0. И двата тима запазиха мрежата си суха в първите си срещи.

„Лалетата“ вероятно ще започнат с Мемфис Депай като титуляр. За това намекна селекционерът Луис ван Гаал на вчерашната си пресконференция. Други промени в стартовия състав на "лалетата" не се очакват.

За южноамериканците Енер Валенсия, който вкара и двете попадения при успеха над Катар, е под въпрос, след като получи удар в откриващия мач.

Двата тима са се изправяли един срещу друг досега само два пъти, и двата пъти в контроли. В първия мач през 2006 година Нидерландия победи с 1:0, а през 2014 г. завършиха наравно с южноамериканците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички