Пълен обрат: Дъгата се връща на стадионите в Катар


Пълен обрат: Дъгата се връща на стадионите в Катар
Снимка: Getty Images

470 0

Флагът с цветовете на дъгата вече ще е „добре дошъл“ на стадионите от следващия кръг на Световното първенство. Домакините са дали одобрението си на ФИФА, след като се появиха редица инциденти и негодувания заради забраната капитаните на отборите да носят капитанската лента „One Love“.

Немалка част от играчите, официалните лица и феновете искаха да покажат, че са солидарни с LGBTQ+ общността. Всички флагове, дрехи и останали предмети с цветовете на дъгата обаче бяха конфискувани. Според информация на „The Independent“ фенове на Уелс също са били потърпевши, защото са носели дрехи с цветовете на страната – червено, жълто, бяло и зелено. Били са принудени да ги сменят.

Домакините обаче вече са дали думата си, че подобно случки повече няма да има – артикулите с цветовете на дъгата повече няма да бъдат конфискувани.

Някои от футболните федерации обаче не са напълно сигурни за гаранцията на взетото решение и въпросът, който стои на дневен ред, е: може ли ФИФА изобщо да разчита на подобни гаранции?

Големи защитници на човешките права се оказаха германците, които вчера съвсем ясно изразиха недоволството си, че Нойер няма да има правото да носи лентата "One Love".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от На фокус

"Баща ни не обичаше, не знам дали е жив": Смазващата история на Люка Ернандес

Защитникът на Байерн Мюнхен Люка Ернандес преживява нерадостни дни. Той се контузи още в началото на първия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички