Мануел Нойер атакува ФИФА: Може да ни отнемат лентите, но никога гласовете


Мануел Нойер атакува ФИФА: Може да ни отнемат лентите, но никога гласовете
Снимка: Getty Images

5094 0

Капитанът на националния отбор на Германия Мануел Нойер отправи директни критики към ФИФА за решението на организацията да наложи санкции за поставяне на капитанска лента с цветовете на дъгата по време на Световното първенство по футбол в Катар. Нойер смята, че дори и ФИФА да е отнела капитанските ленти в подкрепа на ЛГБТ общността, тя не може да отнеме гласовете на футболистите.

"Може да ни отнемат лентите, но никога няма да ни отнемат гласовете. Ние подкрепяме човешките права. Това искахме да покажем. Може и ФИФА да ни заглуши по отношение на капитанската лента, но винаги ще защитаваме нашите ценности", заяви Мануел Нойер преди двубоя срещу Япония, който бе сензационно загубен от Германия.

Припомняме, че след заплаха за санкции от ФИФА няколко европейски отбора се отказаха от идеята да носят капитанска лента с цветовете на дъгата. В знак на протест играчите на Германия запушиха демонстративно устите си преди двубоя срещу Япония. Това се случи пред президента на ФИФА Джани Инфантино, който бе на трибуните, а до него седеше вътрешния министър на Германия Нанси Фазер, която бе с лента "One Love" на ръката.

Нойер разкри, че идеята за протеста е дошла от играчите в отбора. "Искахме да направим нещо и се чудехме какво може да е. Искахме да изпратим сигнал", каза стражът на Байерн Мюнхен. Въпреки загубата от Япония, Мануел Нойер успя да влезе в историята на световните първенства с уникално постижение, за което можете да прочетете в линка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички