Изхвърча ли Германия от Световното първенство 2022 заради резила с Япония? (ВИДЕО)


Изхвърча ли Германия от Световното първенство 2022 заради резила с Япония? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5116 0

Днешната тема на деня в епизод №6 на предаването "Точно попадение", което SportLive.bg излъчва съвместно със Sesame.bg бе посветена на сгромолясването на един от фаворитите на Световното първенство по футбол в Катар - Германия. Европейският тим шокиращо загуби първата си среща от група "Е" от безкрайно вдъхновения тим на Япония с 1:2, след като "самураите" изоставаха до 75' на срещата и "посякоха" за отрицателно време вратата на Мануел Нойер. 

Германия създаде много възможности за гол, но реализира единствено от дузпа

Бундестимът очаквано започна много силно срещата, след като подобно на мача Аржентина-Саудитска арабия успя да поведе с резултата след дузпа, реализирана от Илкай Гюндоган. След което, създаде 25 голови ситуации, но нито една не бе успешна. Специалистите на SportLive.bg ще представят своята версия за неуспеха, а именно: Кай Хаверц ли бе най-доброто решение да поеме отговорността на централен нападател, след като и Томас Мюлер, и Кимих се представят много по-добре в подобна позиция? Германия няма ясно изявена "9-ка" в състава си за Мондиала, а ребусите за решаване са много. 

Сбърка ли Халзи Флик в подреждането на състава и най-вече с промените си? 

Най-голямата грешка на селекционера на Маншафта бе да остави тромавия Никлас Зюле като краен защитник, тъй като ясно се видя, че бързоногите крила на Япония нямат никакъв проблем да атакуват през неговата зона. Кой е по-подходящ за позицията на Зюле, защо Томас Мюлер, Джамал Мусиала и Илкай Гюндоган бяха заменени през втората част, след като се представяха страхотно и най-опасните ситуации произлизаха именно от тях?

Германия трябва вземе поне точка от Испания и да победи Коста Рика, ако иска да потърси нещо повече от Мондиал 2022

За европейският тим определено се оформя тенденция да изпитва затруднения срещу азиатски отбори, защото през 2018 година загуби от Южна Корея в груповата фаза, а след това отпадна безславно от Мондиала в Русия. Ситуацията в група "Е" може да се завърже много и три отбора могат да се окажат с еднакъв брой точки и головата разлика да бъде решаваща, от което ще "намаже" Испания, след като разгроми Коста Рика със 7:0. Ще успее ли Германия да се съвземе от шока и да се задържи повече време в Катар? 

Отговорите на всички тези въпроси може да гледате във видеото по-долу:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички