Почетино сравни Меси с Марадона и отсече: Само може да им се възхищаваме


Почетино сравни Меси с Марадона и отсече: Само може да им се възхищаваме
Снимка: Getty Images

1879 0

Маурисио Почетино, който имаше възможността да ръководи Лионел Меси, сравни „Бълхата“ с легендарния Диего Марадона. Аржентинският специалист бе треньор на Лео в ПСЖ.

В неделя Меси и „гаучосите“ излизат срещу Франция на финала на Световното първенство в Катар. Лео блести на Мондиала с 5 гола и 3 асистенции в досегашните си 6 мача.

Знам какво е да ръководиш Меси, имах го през миналия сезон в ПСЖ. Той олицетворяваше за мен същото нещо като Марадона. Вие му се възхищавате от разстояние и смятате, че той е най-добрият играч в света. Той е от типа футболисти, които те карат да се усмихваш и да се чувстваш горд, когато играеш футбол“, обяви Почетино пред „The Athletic“.

„Можете да го наречете специален, свръхчовек или супер играч. И когато срещнете играчи като Марадона, можете само да им се възхищавате. Така че Меси е играч, който знае всичко. Той има способността да разбира какво точно се случва на терена и какво има нужда отборът от него. И ако го имаш, както в случая с Марадона, трябва да му се радваш. Да тренира с теб 90 минути или два часа е невероятно“, продължи аржентинският специалист.

„Няма да намерите по-конкурентоспособен играч от него или Марадона. Те мразят да губят дори повече от обикновените играчи. Те имат способността да бъдат конкурентни във всеки един мач, във всяка една област от живота си. Меси е готов да дойде първи на тренировъчната база, за да бъде напълно подготвен да излезе на терена“, категоричен е Почетино.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Меси стресна Аржентина преди финала на Световното срещу Франция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички