Петте "звезди" на млади таланти, които заблестяха ярко по време на Световното първенство по футбол


Петте "звезди" на млади таланти, които заблестяха ярко по време на Световното първенство по футбол
Снимка: GettyImages

2177 0

Историческото първо Световно първенство по футбол в края на календарната година е към своя финал, след като утре ще се изиграе и последният двубой от надпреварата, който ще противопостави Аржентина и Франция за ценния трофей.

И след като най-скъпите световни финали са към своя край, то вече може да се определят и едни от най-добре представилите се футболисти, които биват определяни като бъдещето на този спорт.

Част от тях бяха добре познати на футболната общественост и вече бяха сред плановете на европейските грандове, докато други тепърва грабнаха вниманието върху своето име. 

Не е изключено някои от играчите в следващите редове да си осигурят трансфер още през следващия месец, когато зимният трансферен прозорец отваря, а споменът за силното им представяне ще е изключително пресен.

Джуд Белингам, Англия

Името на бившия играч на Бирмингам е добре познато и през лятото се очаква той да последва съдбата на Ерлинг Холанд и редица други звезди, които след частичното си развитие в Борусия Дортмунд - бързо намериха път извън "Сигнал Идуна Парк".

Очаква се халфът да бъде най-апетитната хапка в края на сезона, а сред спряганите за него са Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул и Пари Сен Жермен.

Младокът записа първите си 5 двубоя на Световно първенство, като в 3 от тях бе несменяем титуляр, а в останалите също записа сериозно време на терена. Той се отчете за "трите лъва" със силна игра, попадение и асистенция.

Най-голямата въпросителна около неговата фигура е цената, за която ще бъде продаден, след като договорът му е до 2025 г. с германския колос.

Азeдин Унаи, Мароко

Халфът на Мароко - Азедин Унаи, e част от футболистите, които не бяха толкова известни преди надпреварата в Катар, но със сигурност промени статута си във футболната общественост с изявите за родината си.

22-годишният Унаи е технически добър с топката и има неизчерпаема енергия. Той играе за елитния френски Анже, а дори и Луис Енрике се изказа по негов адрес, след като Мароко се наложи над "Ла Фурия Роха" на първата елиминационна фаза.

Той не успя да се отчете с гол или асистенция по време на надпреварата, но игра по приблизително 80 минути във всеки един от двубоите.

Коди Гакпо, Нидерландия

Ситуацията с младото "лале" - Коди Гакпо, няма нищо общо с тази на Унаи, тъй като към него бе проявен интерес от английския колос Манчестър Юнайтед още през лятото.

Младокът изуми с оранжевата фланелка от самото начало на надпреварата в Катар и не е изключено от "Олд Трафорд" да подновят интереса си още през януари, след като Кристиано Роналдо бе освободен от "червените дяволи".

Трите му гола в груповата фаза показаха потенциала му да бъде ефективен нападател - точно, от което има нужда мениджърът Ерик тен Хаг.

Вижте какви са условията на ПСВ, по които Гакпо може да напусне клуба!  

Гонсало Рамош, Португалия

Една от големите трансферни цели на ПСЖ бе сред тоталните изненади на световните финали - Гонсало Рамош. Включването на 21-годишното острие срещу Швейцария от първата минута тотално взриви футболната общественост, тъй като той бе избран за заместник на Кристиано Роналдо.

И забележете - футболистът на Бенфика реализира хеттрик в едва четвъртия си двубой с националната фланелка, по време на който остана 75 минути на терена. 

Преди това той натрупа над 10 попадения с Бенфика през настоящия сезон, а всичко това не спира да увеличава трансферната му цена, докато със същата сила се умножават и желаещите да се подсилят с португалеца.

Йошко Гвардиол, Хърватия

Вездесъщият бранител на Хърватия - Йошко Гвардиол, е безспорно сред бъдещите лидери на "шахматистите", а и на някои от европейските колоси. 20-годишният играч бе сред водещите фигури при достигането на полуфиналната фаза от Хърватия, а в историята остават изключителните му представяния срещу Белгия и Бразилия.

Защитникът на Ред Бул Лайпциг още през лятото бе смятан като бъдещо попълнение за едни от най-скъпоплатежните клубове на Стария континент, а това изглежда още по-сигурно след надпреварата в Катар.

По време на нея той се сблъска и с легендата Лионел Меси, който матира безпроблемно младока и свали от трансферната му сума, но още в следващия кръг откри срещу Мароко със страхотен гол в "малкия финал".

Вижте и в каква спорна ситуация попадна Гвардиол, в която се смята, че Хърватия бе ощетена и не получи дузпа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички