От ПСВ искат рекордна сума за Гакпо и отсякоха: Само 10 клуба могат да си го позволят


От ПСВ искат рекордна сума за Гакпо и отсякоха: Само 10 клуба могат да си го позволят
Снимка: Getty Images

4720 0

Нидерландия отпадна на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол в Катар, а част от младите таланти на "лалетата" оставиха чудесни впечатления с представянето си.

Един от тях е широко коментираният от футболната общественост - Коди Гакпо, който се отчете с 3 гола по време на световните финали. По този начин той привлече вниманието на редица европейски грандове, които се очаква да наддават за правата му още през предстоящия зимен прозорец.

Едно от ръководните лица в ПСВ - Марсел Брандс, разясни какви са плановете на клуба около сделката и как желаещите биха могли да привличат таланта в редиците си:

"Само 10/12 клубове могат да си позволят Коди Гакпо през януари. Да видим дали ще се случи — трябва да бъде предложена рекорда сума за ПСВ, а също и правилната оферта за плановете на Коди.

Все още нямаме официални оферти. Да видим дали някой клуб ще плати големи пари през януари", обясни директора на нидерландския гранд, цитиран от Фаблицио Романо.

23-годишният футболист изигра 14 срещи в елита на родината си през настоящата кампания преди паузата за Мондиала и съумя да се отчете с 9 гола и 12 асистенции.

Рекордната продажба на ПСВ пък е мексиканския национал Ирвинг Лосано, продаден през сезон 2019/20 на Наполи за 45 милиона евро. През 2015/16 пък Мемфис Депай се присъедини към Манчестър Юнайтед срещу 34 милиона евро и остава като втората най-скъпа сделка.

Именно и "червените дяволи" са спрягани като евентуален купувач на Гакпо в близкото бъдеще. 

Вижте и предполагаемата цена на Коди Гакпо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички