Петте случая, в които Кристиано Роналдо е оставал на пейката по време на важна среща


Петте случая, в които Кристиано Роналдо е оставал на пейката по време на важна среща
Снимка: Getty Images

2101 0

Легендата на световния футбол - Кристиано Роналдо, бе оставен на пейката по време на осминафиналната среща между Португалия и Швейцария от Световното първенство по футбол в Катар.

Феновете на играта бяха шокирани, щом видяха стартовия състав на Фернандо Сантош преди началото на срещата, в който Роналдо не присъстваше. Това обаче далеч не бе първата важна среща, в която португалецът остава на пейката.

В настоящия материал ще ви представим петте пъти, в които 5-кратният носител на "Златната топка" е бил оставян да "търка" пейката по време на ключов мач за неговия отбор.

5. Челси - Манчестър Юнайтед (22 октомври, 2022 г.)

Кристиано Роналдо бе оставен на резервната скамейка при победата на Манчестър Юнайтед с 2:0 над Тотнъм Хотспър. Роналдо не беше в най-добрата си форма и Юнайтед играха може би най-добрия си футбол под ръководството на Ерик тен Хаг срещу "спърс".

Тен Хаг отново не изневери на стила си и "запрати" Роналдо, отново на скамейката, само 3 дни по-късно, когато "червените дяволи" се изправиха срещу Челси, в мач завършил 1:1.

4. Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед (2 октомври, 2022 г.)

Манчестър Юнайтед претърпя най-тежката си загуба за сезон 2022-23 досега в началото на октомври. Тимът бе победен с 6-3 от градския съперник Сити, а тогава Тен Хаг избра да излезе с Маркъс Рашфорд като централен нападател за дербито.

Антони Марсиал беше вкаран в игра след почивката и той веднага подобри играта на отбора, отбелязвайки два гола като "червените дяволи" направиха поражението малко по-срамно. Роналдо въобще не записа игрови минути, а по-късно мениджърът Тен Хаг заяви, че не го е пуснал в игра, защото португалецът не е заслужавал подобно унижение.

3. Барселона - Реал Мадрид (14 август, 2017 г.)

Роналдо на скамейката за Ел Класико? Да!. Той се появи като резерва в първия мач от Суперкупата на Испания през сезон 2017/18. Автоголът на Жерар Пике даде преднина на Реал Мадрид, но Лионел Меси възстанови равенството, след като реализира дузпа в 77-ата минута.

Влезлият като резерва Роналдо вкара прекрасен гол от границата на наказателното поле само три минути по-късно, за да върне преднината на своя отбор. Петкратният носител на Златната топка свали фланелката си и отпразнува попадението по вълнуващ начин. Роналдо получи жълт картон, защото свали екипа си, а минути по-късно той беше изгонен, след като получи втори жълт за симулация.

2. Манчестър Юнайтед - Ливърпул (22 август, 2022 г.)

След като "дяволите" загубиха първите си два мача от Висшата лига за сезон 2022/23, Манчестър Юнайтед отчаяно искаше да излезе от черната серия. Тен Хаг търсеше първата си победа като мениджър на Юнайтед и те имаше сериозно предизвикателство пред себе си, тъй като се изправяше срещу Ливърпул в третия си мач.

Нидерландецът направи ротации в състава си и остави Роналдо на пейката. Манчестър Юнайтед игра вълнуващ футбол и същата вечер и победи мърсисайдци с 2-1 за голяма изненада на всички.

1. Португалия - Швейцария (6 декември, 2022г.)

Както вече стана ясно повечето футболни фенове бяха изненадани, когато бе разкрит стартовият състав на Португалия за осминафиналите. Роналдо бе на пейката за първи път на световните финали през 2022 г. 21-годишният нападател Гонсало Рамос беше посочен като негов заместник.

Португалската атака процъфтя в отсъствието на Роналдо. Тя вкара топката в мрежата на Швейцария цели шест пъти, а Рамос наниза хеттрик. Роналдо влезе като резерва при оставащи 15 минути до края на мача. Той успя да намери мрежата, но голът не бе зачетен поради засада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички