"Разкриха" Испания и Кристиано Роналдо на Световното първенство 2022 (ВИДЕО)


"Разкриха" Испания и Кристиано Роналдо на Световното първенство 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Sportlive.bg/ Istock колаж

46205 0

Голямата "бомба" на осминафиналите на Световното първенство 2022 в Катар "гръмна". И не - не става въпрос за отпадането на Испания, което екипът на "Точно попадение" предрече. Голямата изненада беше свързана с факта, че Фернандо Сантош най-накрая се реши да постави на пейката Кристиано Роналдо - решение, което изненада мнозина, а големият печеливш беше Португалия. 

Роналдо на пейката, Испания на самолета за Каталуния - Световно първенство 2022

С края на осминафиналите в турнира беше сложен край на две илюзии, създали се досега в Катар - динамичният и невероятен футбол на Испания и зависимостта на Португалия от Кристиано Роналдо. Можете да гледате във видеото какво сбърка Луис Енрике и защо всъщност Португалия е по-балансиран и добър отбор, когато Роналдо не е на терена (или да продължите да четете). 

Фалшивата "тики-така" на Луис Енрике 

Селекционерът на Испания Луис Енрике има успехи в треньорската професия само и единствено с Барселона. В Рома и Селта (Виго) той беше абсолютен провал и истината е, че беше Меси, Шави, Иниеста и Бускетс на върха на кариерите им, щеше да се провали и на "Камп Ноу". 

Испания изигра безличен и скучен двубой срещу Мароко, създавайки едно единствено добро положение за гол в 120-ата минута на срещата. Независимо колко е добра защитата на Мароко, това е недопустимо за отбор с изпълнителите на Испания. И, докато хората критикуват "тики-така" стила на "ла фурия", то интерпретацията на Енрике на тази тактика е големият проблем на иберийците. Защо - просто гледайте първата част на видеото? 

 

Гонзало Рамош е по-важен за Португалия от Кристиано Роналдо? 

Най-вжният играч на "селесао" за пръв път от 2005 година не се казва Кристиано Роналдо. Фернандо Сантош най-накрая се реши и постави голямата звезда на пейката, а това "отпуши" флуидната и бърза игра на тима в атака. Рамош се озова на ситуации за гол, при които Роналдо редовно изостава, а фактът, че звездата на Бенфика е типичен нападател само усилва усещането, че с него в състава Португалия изглежда завършена. 

Защо Португалия трябва да играе без Роналдо и се представя по-успешно - гледайте втора част от "тема на деня" в приложеното в статия видео. 

Прогнозите на специалистите 

Един от най-добрите дни се оказа денят, в който всички прогнозираха, че Испания ще смачка Мароко. Стефан Йорданов предсказа правилно и развоя, и точния резултат на срещата, с което записа най-добрия си резултат в сегмента с прогнози в предаването "Точно попадение". Гледайте края на предаването, за да разберете кой колко е напред/назад до момента в предаването, което се излъчва със съдействието на платформата за спортни залози и казино игри - българската компания Sesame.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички