Шах и мат срещу "самураите" и доза бразилска магия в 16-ия ден от Световното първенство по футбол


Шах и мат срещу "самураите" и доза бразилска магия в 16-ия ден от Световното първенство по футбол
Снимка: GettyImages

2348 0

16-ият ден от Световното първенство в Катар съчета драма с изключително красив футбол, който поднесе на безбройните си фенове. В ранната среща Хърватия победи впечатляващия тим на Япония след изпълнение на дузпи, а по-късно Бразилия тотално разби Южна Корея с 4:1 и също заслужи място на 1/4 финалите.

В следващия етап от турнира "шахматистите" и южноамериканците ще се изправят един срещу друг в опит да продължат похода си в търсене на триумф на Мондиала. 

Пети осминафинал: Япония – Хърватия

Хърватия се класира изключително драматично на ¼-финалите на Световното първенство в Катар. „Шахматистите“ победиха Япония след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията приключиха при резултат 1:1.  Хората на Златко Далич спечелиха с 3:1 при рулетката на изпълненията от бялата точка.

В герой се превърна вратарят Доминик Ливакович, който спаси три удара на „самураите“ при дузпите. Даизен Маеда откри резултата за Япония в 43-ата минута, а Иван Перишич изравни в 56-ата минута.

Така „шахматистите“ матираха „самураите“ и спряха похода им на Мондиала в Катар.

Вижте репортаж с ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО  от драмата между двата отбора.

Шести осминафинал: Бразилия - Южна Корея

Бразилия тотално разби Южна Корея с 4:1 и напълно заслужено намери място на 1/4 финалите на Световното първенство в Катар. Южноамериканците лишиха до голяма степен мача от интрига, след като вкараха 4 гола още до 36-ата минута на двубоя.

Имената си сред голмайсторите в срещата записаха Винисиус (7'), Неймар от дузпа в 13-ата минута, Ричарлисон след страхотна комбинация в 29-ата минута. 4:0 направи Лукаш Пакета в 36-ата минута, а крайното 4:1 оформи Сюнг-Хо Паик.

Тук можете да видите как протече двубоя между "кариоките" и "азиатските тигри". А тук можете да се насладите на нашата ГАЛЕРИЯ от двубоя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички