Обича играта напред, но не и да помага назад: Килиан Мбапе с антирекорд на Мондиал 2022


Обича играта напред, но не и да помага назад: Килиан Мбапе с антирекорд на Мондиал 2022
Снимка: GettyImages

1709 0

Голямата звезда на Франция - Килиан Мбапе, определено има огромни заслуги за класирането на "петлите" на финала на Световното първенство по футбол в Катар. Футболистът на ПСЖ обаче е на последно място, щом стане дума за дефанзивни действия.

Килиан Мбапе прави средно 0,19 защитни действия за 90 минути игра на Световното първенство. Това се равнява само на 1 минута в защита от неговите общо 477 изиграни минути в Катар – най-малкото от всеки друг полеви играч на турнира, информира Opta.

Младият французин определено не се слави с играта си или желанието си да помага в защита. Преди време излезе информация, че атакуващото трио на клубния му ПСЖ, съставено още от Неймар и Лео Меси, не помага никак в своята собствена половина, когато тимът е без топка.

За сметка на това пък Мбапе компенсира със своите голове и офанзивна игра в предни позиции. Килиан дели първото място в голмайсторската листа на Световното в Катар, заедно с Лионел Меси, като и двамата имат по 5 попадения в надпреварата.

Пред Мбапе и Франция стои едно-единствено предизвикателство, наречено Аржентина, преди да могат да се поздравят с втора поредна световна титла в Близкия Изток.

Словесен сблъсък в лагера на Франция между треньор и играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички